5 arsyet pse njerëzit kërkojnë partnerë dominant

Përderisa fuqizimi i grave po përqafohet në të gjithë botën, disa zonja do të pëlqejnë akoma të kenë një partner dominues. Studimi pretendon se vajzat rriten në atë mënyrë që ata në mënyrë të ndërgjegjshme t’i përgjigjen seksualisht partnerit i cili merr përsipër përgjegjësinë dhe merr të gjitha vendimet. Shumë prej nesh nuk janë as të vetëdijshëm se ne po tërheqim partnerë dominues dhe personaliteti luan një rol të rëndësishëm këtu.

1. Gratë tërhiqen nga burrat e këqij.

5 Reasons Why People May Look for Dominant Partners

Ky nuk është stereotip, por përkundrazi, një fakt në vetvete. Burrat mbizotërues zakonisht janë në pirjen e duhanit, tatuazhe dhe kanë sjellje impulsive. Këto aktivitete janë thjesht një emocion për gratë, kështu që ato bëhen objektiva të lehtë dhe më shumë si vajza në ankth. Kjo, nga ana tjetër, i bën “djemtë e këqij” të qëndrueshëm dhe të kontrolluar. Nuk është çudi që të shkoni me kokë mbi thembra për burrat në fuqi!

2. Ju zgjidhni dikë që mund të marrë të gjitha vendimet për të dy.

Ekziston një besim themelor që jeta juaj do të ishte një udhëtim i lehtë nëse nuk do të duhet të merrni vetë vendime. Dhe për shkak të kësaj arsye të njëjtë, ju preferoni të jeni me partnerë të cilët mund të marrin frenat dhe të marrin çdo vendim për ju. Ju atëherë mësoheni me këtë model, gjë që ju bën të jeni plotësisht të varur prej tyre.

3. Njerëzit e bukur thjesht ju duken të mërzitshëm.

5 Reasons Why People May Look for Dominant Partners

Ju nuk preferoni një partner që thjesht pëlqen të marrë shëtitje romantike, duke mbajtur dorën gjatë gjithë rrugës. Në vend të kësaj, ju preferoni një partner që ka një anë aventureske, dikush që mund t’ju shoqërojë në një udhëtim të egër, ku të dy jeni të entuziazmuar nga ajo që ka jeta për të ofruar. Këto janë disa synime të vërteta “çift” për ju.

4. Mos e ngatërroni mbizotërimin me agresionin dhe abuzimin.

Sigurisht, të qenit person mbizotërues është i shkëlqyeshëm, por ndonjëherë kjo mund ta bëjë edhe një person të dhunshëm. Kjo nuk do të thotë që njerëzit mbizotërues nuk janë të dashur, por ata mund t’ju duan deri në atë masë sa i bën ata më kontrollues. Kuptoni ndryshimin midis abuzimit dhe mbizotërimit. Nëse keni bërë të bëni gjëra kundër vullnetit tuaj, ky është abuzim.

5. Fëmijëria ka më shumë ndikim në jetën tuaj sesa mendoni.

Përfundimisht, marrëdhënia juaj përcaktohet fuqimisht nga mënyra si jeni rritur. Një ose të dy prindërit tuaj ishin ose janë akoma mbizotërues nga natyra. Ju jeni mësuar me këtë mënyrë jetese dhe nënndërgjegjeshëm, ju kërkoni të njëjtat tipare edhe tek partneri juaj.

Natyra juaj e nënshtruar është e dhënë dhe përfundoni duke tërhequr partnerë dominues për të përmbushur përsëri modelin. Ndërsa jeni rritur me këtë rregullim, ju prisni të njëjtën gjë edhe nga mjedisi juaj i jashtëm.

Shpërndaje me të tjerët!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *