Disa hile psikologjike që mund t’ju ndihmojnë të gjeni çelësin për këdo

Edhe nëse jemi unikë në mënyrën tonë, ne ndajmë të njëjtën natyrë njerëzore. Kjo na lejon të krijojmë lidhje me njerëz të tjerë dhe më e rëndësishmja, të zbulojmë hile për mënyrën e tyre të të menduarit. Duke përfituar nga ato që ne kemi tashmë brenda, është e mundur të ndikojmë në vendimet dhe mendimet e të tjerëve për ne dhe situatat.

1. Krijoni një iluzion të zgjedhjes.

Nëse keni nevojë për dikë që të bëjë diçka për ju, kërkoni një detyrë më të vështirë për të bërë përpara se të tregoni kërkesën tuaj origjinale. Pas refuzimit të gjërave më të mëdha, njerëzit kanë tendencë ta pranojnë kërkesën me vështirësi. Kjo funksionon edhe kur përpiqesh të bindësh dikë. Jepuni atyre 2 opsione në të njëjtën kohë: gjëja që dëshironi dhe një detyrë tjetër më e vështirë për t’u arritur. Ajo që do të arrini me këtë është të bëni që kërkesa juaj aktuale të duket më e thjeshtë pranë tjetrit.

2. Kthejeni mosmarrëveshjen në avantazh.

Kur njerëzit ju tregojnë gjëra me të cilat nuk jeni dakord, mos i kundërshtoni ata me vendosmëri. Së pari pranoni ato që thonë me fjalët si, “Unë shoh atë që po thoni” dhe vazhdoni me mendimin tuaj duke pyetur “por a keni menduar ndonjëherë për këtë pjesë të saj?” ju kundershtoj. Kjo qasje do t’ju ndihmojë të bëni pikëpamjen tuaj pa u ndërprerë ose duke e kundërshtuar dikë.

3. Nëna edi më së miri.

10 Psychological Tricks That Can Help You Find the Key to Anyone

Ju mund të tërhiqni vëmendjen ndaj fjalëve tuaja duke u thënë njerëzve se babai ose nëna juaj ju mësuan këtë. Njerëzit përputhen me një figurë të disiplinës tradicionale dhe do të respektojnë një nënë ose babë duke menduar empatikisht për prindërit e tyre. Shumica e njerëzve besojnë se fjalët e prindërve të tyre me gjithë zemër dhe kur ju përmendni fjalët tuaja po vijnë nga një prind, kjo do të krijojë të njëjtin efekt si familja e tyre.

4. Merrni një kredi dashurie.

Ju mund të vini re që dikush nuk ju pëlqen aq sa dëshironi. Kërkojuni atyre diçka të vogël për të marrë hua, mbase një libër për të cilin jeni i interesuar. Kjo së pari do të krijojë një lidhje ngurruese midis dy prej jush, atëherë do të rezultojë në një ndryshim të mendimit pasi ta ktheni artikullin.

5. Besimi tërheq njerëzit.

Pasi të mbaroni së foluri gjatë bisedimeve, thjesht shikoni njerëzit në sy dhe prisni në heshtje. Pamja juaj e vendosur do të ndikojë pozitivisht në perceptimin e të tjerëve për ato që sapo keni thënë. Nëse humbni kontaktin me sy pas këtyre momenteve intensive, do të vëreni një humbje interesi pas një kohe të shkurtër.

6. Bëni ata të ndjehen të mëdhenj.

10 Psychological Tricks That Can Help You Find the Key to Anyone

Përdorimi i fjalëve të sakta mund të bëjë një ndryshim të madh kur keni nevojë për ndihmë. Njerëzit kanë tendencë t’ju ndihmojnë me kërkesat tuaja nëse i paraqisni ato si një favor. Rritja e egos do të fillojë dhe ata do të ndjehen sikur po ju dhurojnë një dëshirë. Provoni të përdorni fraza të thjeshta si, “Ju lutem më bëni një favor” ose “Unë me të vërtetë kam nevojë për ndihmën tuaj”.

Shpërndaje me mikun tuaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *