Disa standarde të dyfishta që po shkatërrojnë jetën tonë

Një standard i dyfishtë nuk është vetëm një term. Theshtë padrejtësia, diskriminimi dhe dhimbja që shoqëria jonë u sjell njerëzve. Fatkeqësisht, paragjykimi është i zakonshëm në jetën tonë të përditshme dhe ai ndikon tek ne në një mënyrë të tmerrshme.

1. Ne vlerësojmë flirtimin në punë bazuar në preferencat personale.

2. Ne gjykojmë veshjet, duke harruar që njerëzit janë të qetë në to.

3. Secili klient meriton vëmendje pavarësisht nga madhësia e portofolit të tyre.

4. Nuk janë vetëm gëzofet e ëmbla që janë të denjë për t’u miratuar, të gjithë kanë nevojë për një vend të sigurt për të thirrur në shtëpi.

5. Brezi i vjetër akuzon fëmijët se janë të varur në telefonët e tyre, duke mos vërejtur varësinë e tyre nga TV.

6. Shoqëria vlerëson burrat për vëmendjen nga gjinia e kundërt, ndërsa gratë dënohen për të.

7. Një shofer femër konsiderohet më e keqe se një burrë.

8. Ne reagojmë ndaj trishtimit sipas gjinisë së një personi, jo sipas ndjenjave të tyre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *