12 gjeste që mund t’ju bëjnë më pak tërheqës

Gjuha e trupit u shfaq shumë kohë para se të shpikeshin kozmetika dhe rrobat ose përpara se njerëzit të kishin aftësinë të përdorin gjuhën e folur. Ja cilat janë gjestet që nuk duhet t’i përdorni për të qëndruar tërheqës:

1.Kapja e dorës nga pas shpinës
12 Gestures That Can Make You Less Attractive
Kur kapni dorën tjetër pas shpinës, ju dërgoni një sinjal të fortë negativ për të tjerët. Kjo kryesisht për shkak se ne marrim këtë qëndrim kur jemi të zemëruar. Dhe sa më lartë të kapësh krahun, aq më të pakënaqur do tu dukesh njerëzve.

2.Kryqëzimi i këmbëve
12 Gestures That Can Make You Less Attractive
Kyçet e këmbëve të kryqëzuara tregojnë se ne nuk besojmë plotësisht në gjërat për të cilat po flasim. Nëse gjithashtu keni duart tuaja në xhepa, ne bast se askush nuk do t’i kushtojë vëmendje asaj që po thoni.

3. Duart e shtrënguara në një pozicion të ngritur
12 Gestures That Can Make You Less Attractive
Duart e shtrënguara në këtë pozicion të ngritur tregon se dëshiron të fshehësh përshkak të bisedës. Sa më e lartë të vendosësh krahët, aq më shumë dëshiron të fshihesh.

4.Qëndrim me qafë dhe kurriz të përulur
12 Gestures That Can Make You Less Attractive
Qëndrimi i keq nuk është vetëm i dëmshëm për shëndetin tuaj, por tregon gjithashtu se jeni i pafuqishëm, i vetëdijshëm dhe i pakënaqur me jetën tuaj. E njëjta gjë vlen edhe për shëtitjet që shoqërohen me njerëz të moshuar.

5.Një buzëqeshje e mprehtë
12 Gestures That Can Make You Less Attractive
Për shumë njerëz kjo buzëqeshje e mërzitshme është bërë një zakon dhe është për të ardhur keq sepse njerëzit e perceptojnë atë më shumë si sarkazëm.

6. Dora e drejtuar drejt personit me të cilin po bisedoni
12 Gestures That Can Make You Less Attractive
Jo shumë njerëz e njohin këtë shenjë, por duhet të keni kujdes kur e përdorni atë sidoqoftë. Nëse jeni ulur në një tryezë dhe po bisedoni me një person, mos e vendosni krahun siç tregohet në foton më lart. Për personin me të cilin po flisni, kjo mund të lexojë si “Ju lutem, ndaloni së foluri.” Dhe nuk ju bën partner të këndshëm për biseda.

7. Duart në vithe
12 Gestures That Can Make You Less Attractive
Nganjëherë ne e marrim këtë qëndrim thjesht sepse ne nuk dimë ku tjetër t’i vendosim duart. Sinjali nga kjo është: “Epo, çfarë doni të më thoni? Unë ndoshta nuk jam dakord sidoqoftë.

8. Dora që mbulon gojën
12 Gestures That Can Make You Less Attractive
Ju nuk duhet ta mbuloni gojën me dorën tuaj deri sa flisni sepse personi me të cilin jeni duke folur mund të mendojë se po fsheh diçka.

Shpërndaje me dikë që i duhet ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *