Udhëtimi mund t’ju bëjë më të lumtur sesa të martoheni, sipas një studimi

Të gjitha përvojat e udhëtimit ndikojnë pozitivisht në shëndetin tuaj dhe ju japin një forcim të rëndësishëm endorfinës. Për disa njerëz, gëzimi që ai sjell në të vërtetë mund të tejkalojë ngjarje të tjera të rëndësishme në jetën e tyre, sikur të martoheni ose të keni një fëmijë. Dhe hulumtimi i realizuar nga Booking.com konfirmoi që njerëzit vlerësojnë udhëtimet aq shumë saqë madje kryesoi listën e gjërave që u sjellin atyre më shumë lumturinë në jetë!

1.Udhëtimi ju jep lumturi menjëherë.
Traveling Can Make You Happier Than Getting Married, According to a Study
Hulumtuesit thanë që shumë pak gjëra mund të zëvendësojnë shkuarjen në pushime kur bëhet fjalë për lumturinë. Për shembull, 77% e njerëzve thanë se ata rezervojnë pushime kur duhet të ndriçojnë menjëherë humorin e tyre.

2.Udhëtimi mund të sjellë më shumë lumturi sesa disa ngjarje të tjera të rëndësishme të jetës.
Traveling Can Make You Happier Than Getting Married, According to a Study
Pjesa më intriguese e këtij studimi është se njerëzit pohuan se ata e vlerësojnë më shumë udhëtimin sesa ngjarjet e tyre të rëndësishme. 49% e të anketuarve thanë që ndjejnë një nivel më të madh të lumturisë kur planifikuan dhe shkuan me pushime sesa që ndjenin në ditën e dasmës së tyre!

3.Blerja e gjërave nuk mund t’ju ofrojë kaq shumë gëzim.
70% e të anketuarve thanë që shkuarja me pushime u jep atyre kënaqësi që zgjasin më shumë sesa lumturia që ata marrin nga blerja e gjërave.  Për shembull, 56% e të anketuarve më mirë do të shkonin me pushime sesa të blinin rroba ose vegla të reja

4. Planifikimi i ngjarjeve për pushime përmirëson mirëqenien tuaj emocionale.
Mjafton të filloni të planifikoni një pushim për tu ndier më të lumtur.  6 nga 10 të anketuarit ndiejnë një nxitje emocionale kur lexojnë rishikimet në hotel dhe imagjinojnë udhëtimet e tyre në të ardhmen. Sidoqoftë, asgjë nuk mund të zëvendësojë blerjet: më shumë se gjysma e të anketuarve pohuan se blerja e rrobave për pushime ishte një nga ngritësit më të mëdhenj të humorit!

Shpërndaje me mikun që udhëtoni bashk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *