10 sakrificat që prindërit tanë i bënë për ne të cilat nuk i mendojmë asnjëherë

Kur jemi të ri, ne dhe nuk i vlerësojmë prindërit aq sa ata meritojnë. Por, ndërsa plakemi, kuptojmë se prindërit tanë janë mbështetësit më të mëdhenj në jetën tonë. Ata për fat të mirë hoqën dorë nga shumë gjëra për të na ngritur në mënyrën më të mirë të mundshme.

1.Ata u siguruan që ti të kishe më të mirën, edhe kur ata ishin në gjendjen e tyre më të keqe.
Për prindërit, fëmijët e tyre janë gjithçka dhe ata do të bënin gjithçka për t’i dhënë një buzëqeshje atyre. Në vend që të blejnë vetë gjëra të reja dhe më të mira, prindërit i vendosin fëmijët e tyre në radhë të parë dhe sigurohen që ata të jenë të lumtur dhe të kënaqur.

2.Ata sakrifikuan gjumin e tyre që ju të mund të ëndërroni gjëra të mëdha.
Prindërit e ardhshëm janë aq punëtorë dhe të vendosur për ta bërë të ndritshme të ardhmen e fëmijëve të tyre, saqë punojnë më produktivisht dhe krijojnë punë dhe kushte më të mira. Prindërit tuaj poashtu punuan me netë pa gjumë dhe pa u lodhur, kështu që ju të mund të preknit yjet e botës.

3.Prindërit hoqën dorë nga hobit e tyre
Të kujdesesh për fëmijët, të kalosh kohë cilësore me ta, t’i mësosh ata, t’i ushqesh etj. Kjo listë nuk ka mbarim, dhe është arsyeja pse njerëzit përfundojnë duke hequr dorë nga hobit e tyre kur mirëpresin një fëmijë.

4.Ata lanë gjithçka dhe u kujdesën për ju kur ishit i sëmurë.
Ka një arsye pse kur jeni i sëmurë, ju mendoni automatikisht për prindërit tuaj. Që kur u sollët në këtë botë, prindërit tuaj kanë qenë gjithmonë në gishtërinjtë e tyre kur bëhet fjalë për shëndetin dhe mirëqenien tuaj. Ata kanë kaluar ditë dhe netë duke kërkuar kujdes për ju dhe duke ju trajtuar për çdo sëmundje që keni pasur.

5.Ata kaluan më shumë kohë me ju dhe e vunë “në pritje” jetën e tyre shoqërore.
Është thelbësore që prindërit të kalojnë kohën me fëmijët e tyre në mënyrë që të ndërtojnë një marrëdhënie afatgjatë dhe të bukur. Por për ta bërë këtë, prindërit tanë duhej ta vinin në jetë jetën e tyre shoqërore në pritje.

6. Ata ndanë atë pjesë të fundit të ushqimit me ju kur ishit të uritur.
Kjo është personale dhe diçka që prindërit tuaj kurrë nuk do t’ju tregojnë, veçanërisht nëna juaj. Shpesh, kur fëmijët kërkojnë ushqim, prindërit përfundojnë duke u dhënë pjesën e tyre.

7.Privatësia bëhet lluks për prindërit
Për një çift, intimiteti del jashtë dritares pas lindjes së fëmijëve. Fëmijët i ndjekin prindërit e tyre rreth e përqark, kudo, u bëjnë pyetje të shumta dhe gjithmonë kërkojnë të flejnë me ta gjithashtu.

8.Ata kursyen për të ardhmen tuaj në vend që të shpenzojnë shumë për veten e tyre.
Kur rritemi dhe fillojmë të punojmë vetë, e kuptojmë se sa e vështirë është të bësh para. Prindërit tanë kanë punuar më shumë për të siguruar jetesën për të gjithë familjen dhe në vend që ta shpenzojnë atë vetë, ashtu siç e merituan, ata kursyen për ne dhe të ardhmen tonë.

Shpërndaje me vëllezërit apo motrat tuaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *