6 ushtrime të mbrëmjes që do t’ju ndihmojnë të bëni gjumë të këndshëm

Trupi juaj nuk mund të shpëtoj nga tensioni që krijohet gjatë gjithë ditës. Ndërsa bieni në gjumë mund të ju duket e pamundur nëse nuk merrni pilula gjumi. Thjesht bëni disa ushtrime të thjeshta:

1.Të shtrirë në shpinë me këmbët dhe duart lart
8 Evening Exercises That Will Help You Sleep Like a Baby
Shtrihuni në shpinë me këmbët drejt dhe krahët në anët tuaja. Duke mbajtur krahët dhe këmbët drejt, ngrini ato nga dyshemeja në drejtim të tavanit. Mbajeni pozën për 60 sekonda. Pastaj relaksoni shpinën deri sa mbani krahët dhe këmbët në ajër.

2. Poza e mbështetjes
8 Evening Exercises That Will Help You Sleep Like a Baby
Ngadalë përkuleni trupin tuaj prapa, derisa të mund të vendosni shpinën në tokë për një shtrirje të plotë. Nëse nuk mund të shtriheni plotësisht, ekuilibroni në bërrylat. Mbajeni pozicionin për 30-60 sekonda.

3. Poza e peshkut
8 Evening Exercises That Will Help You Sleep Like a Baby
Hapni gjoksin dhe shpatullat dhe ngadalë përkuluni prapa në parakrahët tuaj. Relaksohuni në qafë dhe ulni trupin derisa kurora e kokës të prek dyshemenë. Mbajeni pozicionin për 30-60 sekonda.

4.Poza perëndeshë e natës
8 Evening Exercises That Will Help You Sleep Like a Baby
Bëni thembrat e këmbëve tuaja së bashku dhe lini gjunjët të bien hapur për të formuar një formë diamanti. Nëse mendoni se shtrirja në nyjet tuaja është shumë intensive, vendosni jastëkë nën secilën nga gjunjët. Qëndroni në këtë pozë për 2-3 minuta.

5. Poza fëmija i lumtur
8 Evening Exercises That Will Help You Sleep Like a Baby
Shtrihuni në shpinë dhe sillni gjunjët drejt gjoksit. Mbërtheni me dorën e djathtë skajin e jashtëm të këmbës tuaj të djathtë dhe skajin e jashtëm të këmbës së majtë. Sigurohuni që fundet e këmbëve tuaja të përballen me tavanin. Bëni ushtrimin për 1-2 minuta.

6. Shtrirja shtrënguese
8 Evening Exercises That Will Help You Sleep Like a Baby
Shtrihuni në shpinë me këmbët drej. Duke i mbajtur këmbët drejt, ngrini ato drejt tavanit dhe kokës tuaj derisa të ndjeni një shtrirje në ijet tuaja. Ngrini kokën dhe shpatullat nga dyshemeja dhe kapni kyçin e këmbës me duar. Qëndroni në këtë pozicion për 30-60 sekonda.

7. Poza këmbët e vendosura në mur
8 Evening Exercises That Will Help You Sleep Like a Baby
Shtrihuni në shpinë me këmbët lart sipër murit. Lërini krahët të mbështeten në anët tuaja, me pëllëmbët tuaja përpara. Nëse ndjeni tension në ndonjë pjesë të trupit tuaj, përpiquni të vendosni një batanije nën ijet tuaja ose rrëshqisni prapanicën tuaj pak më larg nga muri. Qëndroni në këtë pozicion për 5-10 minuta.

8. Qëndrimi para i përkulur
8 Evening Exercises That Will Help You Sleep Like a Baby
Vendosni një jastëk ose një batanije të palosur në një karrige dhe qëndroni drejt e përpara tij. Balli juaj të mbështetet në jastëk. Vendosni krahët në jastëk, si dhe qetësoni trupin. Qëndroni në këtë pozicion për 30-60 sekonda.

Shperndaje me dike kete informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *