Dallimet ndërmjet zakoneve të njerëzve të pasur dhe atyre të varfër

Është e jashtëzakonshme se si 26 miliarderët më të pasur zotërojnë pasuri të barabartë me pasurinë e 3.8 miliardë njerëzve të popullsisë së botës sonë.  Për disa prej nesh, nuk duket e drejtë, por ende ekziston pyetja e qartë se si u bënë kaq të pasur. Kur filloni të studioni këtë temë, kuptoni se njerëzit e pasur kanë disa zakone të përbashkëta që i ndihmuan ata të bëhen kaq të suksesshëm financiarisht.

1. Dhënia dhe ndarja është shenja e një mendje të pasur.
10 Differences Between the Habits of the Rich and the Poor That Explain a Lot
79%
e të pasurve janë bërë vullnetarë për bamirësi. Ata e kanë bërë zakon të japin kohën, paratë dhe ekspertizën e tyre. Dhurimet, bamirësia dhe dhuratat për miqtë dhe të afërmit nuk janë vetëm shenjë e një zemre të mirë, por edhe e një jete të pasur.

2.Mos thuani JO!
Mundohuni të llogarisni sa herë në ditë ju thoni jo ose refuzoni idenë e dikujt. Edhe nëse jeni 100% të sigurt tani që diçka nuk do të funksionojë, vetëm prisni. Jep pak kohë. Ji mendjehapur! Të qenit tolerant dhe i durueshëm është thelbësor kur bëhet fjalë për bërjen e pasurisë.

3.Mos bëni thashetheme nëse doni të jeni të pasur.
10 Differences Between the Habits of the Rich and the Poor That Explain a Lot

Thashethemet dëmtojnë marrëdhëniet dhe mbyllin dyert për suksesin tuaj. Njerëzit e pasur kanë një zakon të mos thonë asgjë pas shpinës së të tjerëve. Nëse keni një problem me dikë, është më mirë të shkoni tek ai person dhe të bisedoni drejtpërdrejt me ta. Një qëndrim i tillë do t’i shtojë disa shpërblime reputacionit tuaj në shoqërinë e lartë.

4.Keni një qëllim, jo një dëshirë
Nëse doni të jeni të suksesshëm, vendosni një qëllim. Ju nuk mund të kontrolloni rezultatin e një ëndrre! Duke planifikuar dhe ditur saktësisht se çfarë dëshironi, ju ndërmerrni hapa drejt pasurisë.

5. Nuk ka nevojë të tregohet pasuria
Një kirurg i suksesshëm plastik thotë se me të vërtetë të pasur nuk janë ata që veshin rrobat më të shtrenjta. Fqinji juaj mund të jetë një miliarder, por kurrë nuk do të dini për këtë.

6.Ju nuk mund të arrini vetë.
10 Differences Between the Habits of the Rich and the Poor That Explain a Lot
Njerëzit e pasur ndërtojnë ekipe! Ata nuk mund të trajtojnë gjithçka vetë. Ata nuk janë njerëzit më të zgjuar në botë. Nëse nuk dinë diçka, ata u japin detyra të tjerëve që janë më të ditur për këtë temë.

Shpërndaje që  të inspirosh dikë!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *