Gjërat që nuk duhet t’i bëni në rrjetet sociale

1.Informacione që të identifikojnë ty
Bota është ende një vend i rrezikshëm. Emri juaj i plotë, mosha juaj, adresa juaj – këto janë të gjitha informacionet themelore që mund të përfitohen lehtësisht nga njerëzit e duhur, pavarësisht nëse është një dreq me një sëpatë për të bluar apo një hajdut që planifikon grabitjen e tyre të rradhës.

2.Postimi i gjërave emocionale
Ju keni parë me siguri – një post i shkëputur viral, është zakonisht një histori e përzemërt ose një takim tepër i kënaqshëm i disa budallenjve që u bënë shumë të mëdhenj. Është gjithçka e kënaqshme për të lexuar, por gjithashtu qëndron si një testament i frikshëm për faktin se interneti kurrë nuk harron. Nga ana tjetër, ju gjithashtu mund të përfitoni nga kjo. Postimi i gjërave që inkurajojnë mendimin pozitiv dhe pikëpamjet më të ndritshme janë gjithmonë të mrekullueshme. Ndoshta ju mund të shkruani publikisht një postim mirënjohjeje për mikun tuaj, ose të postoni fotografi të kafshëve tuaja të dashura!

3.Postimi i përmbajtjes eksplicite
Ndërsa të qenit pozitiv në lidhje me seksin është sigurisht një gjë e shëndetshme, detajet grafike të asaj që keni qenë në të vërtetë nuk janë diçka që të gjithë duan ose duhet të dinë. Ka shumë arsye për këtë – dhe disa prej tyre janë më të dukshme se të tjerët.

4.Komentimet në postime publike
Po, kjo përfshin pjesën e komenteve në postimin e mikut tuaj. Gjëja në lidhje me mediat sociale është se është shumë e lehtë të ndjeheni sikur po kryeni një bisedë personale, private në atë që është në të vërtetë hapësira publike.

5. Postimet pa i menduar fare
Interneti nuk fal dhe nuk harron. Mund të jetë kaq shumë tërheqëse për të postuar atë video prej jush në punë ose për të luajtur rolin e mbrapshtë të atij ish që ju poshtëroi në urrejtjen tuaj. Problemi është, njerëzit mund dhe do të gjurmojnë të gjitha tek ju – dhe kjo thjesht mund të parashikojë fundin e jetës suaj shoqërore dhe karrierës.

Shpërndaje me dikë që ka nevojë për këto këshilla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *