Zakonet e përditshme që parashikojnë suksesin tuaj

1.Gjumi i mjaftueshëm
Një studim shikoi mënyrat se si zakonet e njerëzve në jetën e hershme ndikojnë në suksesin e tyre. Sidoqoftë, ky studim tregoi se njerëzit mund të jenë shumë të suksesshëm nëse po bëjnë gjumë të mjaftueshëm në jetën e hershme.

2.Kontrolli mbi veten gjen suksesin
I njëjti studim zbuloi se zakonet e mira ditore janë po aq të rëndësishme sa shfaqja e vetëkontrollit në jetën e hershme. Një ndjenjë më e lartë e vlerës së vetvetes dhe një aftësi më e jashtëzakonshme për t’u marrë me stresin janë parashikues për një jetë të suksesshme.

3.Pozitiviteti dhe mirënjohja ndaj gjërave që i posedon
Mos kontrolli i vetë-kontrollit mund të çojë në probleme duke përfshirë plakjen e hershme dhe jetëgjatësi më të shkurtër. Gjithashtu, cilësia e jetës së një personi mund të jetë më pak gjatë çdo faze.

4.Ndryshimi i zakoneve të këqija
Një burim tjetër nga Instituti Kombëtar i Diabeteve dhe Sëmundjeve të tretjes dhe Veshkave zbuluan se ndryshimet në stilin e jetës parandalojnë diabetin dhe mbipeshin. Nuk është e mjaftueshme të dëshironi të ndjeheni më mirë. Ju duhet të jeni të gatshëm të angazhoheni për ato zakone të mira që bazohen në vetëkontrollin.

5. Përpjekja
Nëse doni të jetoni më mirë, prapë duhet të bëni një përpjekje. Njerëzit të cilët nuk duan të zhvillojnë probleme shëndetësore të lidhura me një dietë të dobët mund të bëjnë dy gjëra. Mund të bëhen më aktivë dhe të hanë më mirë.

6.Marrja e shëndetit seriozisht
Një shembull i mirë është nëse punëdhënësi juaj ose organizata shoqërore ofron programe falas ose me kosto të ulët për t’ju bërë të suksesshëm. Kurseni para për anëtarësimin në një palestër dhe bëni këtë program sa më shpejt që të keni mundësi.

7. Inspirimi i tjerve
Ka më shumë të ngjarë të vendosni qëllime dhe t’i përmbushni ato nëse njerëzit e tjerë po monitorojnë përparimin tuaj. Nëse nuk mendoni se shefi juaj do të kontrollojë një detyrë, nuk do ta bëni atë, ose të paktën do t’i kushtoni më pak vëmendje detajeve.

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *