8 lloje të rrëmujave në shtëpi që tregojnë shumë për një person

Çfarë i kushtoni vëmendje kur vizitoni vendin e mikut tuaj? Disa njerëz shikojnë dekor dhe mobilje, të tjerët shikojnë llojet e librave që gjenden në rafte dhe disa njerëz thjesht luajnë me kafshën e lezetshme me të cilën jeton personi. Pak njerëz në fakt i kushtojnë vëmendje një rrëmuje edhe pse mund të thotë shumë për personin që e bëri atë.

1. Salla

8 Kinds of Messes at Home That Can Signify a Person’s Complexes

Një rrëmujë afër hyrjes ose në sallën e një shtëpie shpesh tregon një frikë të komunikimit. Duke lënë çanta, cadra dhe gjëra të tjera në këtë pjesë të shtëpisë, njerëzit bllokohen veten nga të tjerët. Njerëz të tillë kanë probleme për të takuar miq të rinj dhe grupe të mëdha njerëzish i bëjnë ata të pakëndshëm. Mund të tregojë gjithashtu lodhje kronike dhe dëshirë për të pushuar përfundimisht.

2. Kuzhina

8 Kinds of Messes at Home That Can Signify a Person’s Complexes

Shumica e pjatave të ndyra dhe mobiljet e ndyra të kuzhinës tregojnë paqëndrueshmëri emocionale. Shtë e mundur që pronari i apartamentit me një kuzhinë të rrënuar të vuajë nga depresioni ose ankthi. Nëse kjo është e vërtetë, do të thotë që ky person vazhdimisht duhet të kapërcejë demonët e tyre në mënyrë që të bëjë gjërat më të thjeshta si të bësh dush ose të bësh pjatat.

Një mundësi tjetër është që personi të jetë narcisist dhe joserioz. Kur prezantohen me 2 zgjedhje – diçka që duhet të bëjnë dhe diçka që duan të bëjnë – ata zgjedhin këtë të fundit (kjo është arsyeja pse ata shtyjnë të bëjnë enët për një kohë të mëvonshme). Ata nuk mendojnë shpesh për të ardhmen.

3. Raftet në një tavolinë

8 Kinds of Messes at Home That Can Signify a Person’s Complexes

Kaosi dhe plehrat në raftet e tavolinës ndërsa vetë shtëpia duket e pastër do të thotë që ky person është një perfeksionist. A e keni vërejtur mikun tuaj të bëjë diçka të tillë? Ata ka shumë të ngjarë të përpiqen të bëjnë gjithçka në një mënyrë të përsosur. Ndoshta ata kanë pritshmëri joreale që i bëjnë ata të zemërohen sa herë që janë ndryshe nga realiteti.

4. Tavolina e punës

8 Kinds of Messes at Home That Can Signify a Person’s Complexes

Një tavolinë e mbuluar me shumë gjëra mund të tregojë që ky person është krijues ose i papjekur dhe i pëlqen të vonojë. Një tavolinë ku të gjitha gjërat janë aty ku duhet të jenë ose të grupuara sipas disa kritereve (si ngjyra, madhësia dhe forma) mund të thotë se ky është një lloj personaliteti i organizuar. Njerëz të tillë janë shumë të kujdesshëm dhe u pëlqen të zgjidhin gjërat. Do të thotë që ky person mund të vuajë nga ankthi dhe nga dëshira për të kontrolluar gjithçka.

5. Shtrati

8 Kinds of Messes at Home That Can Signify a Person’s Complexes

Një person shtrati i të cilit është i mbuluar me rroba, kozmetikë, libra dhe enët e ndyra mund të merret me çështje private të jetës. Ndoshta ata kishin një argument ose një ndarje me dikë, kështu që ata po zhvillojnë zakone të këqija (si lënia e plehrave në shtrat) si një mënyrë për t’u shpërqendruar nga problemet e tyre. Ky gjithashtu mund të jetë një person që është vetëm dhe dëshiron një marrëdhënie. Vendi i gjumit është i ngatërruar sepse nuk perceptohet si diçka romantike.

6. Dritarja

8 Kinds of Messes at Home That Can Signify a Person’s Complexes

Pluhuri në pragjet e dritareve dhe dritaret e ndyra krijojnë një lloj mburoje të padukshme midis personit në apartament dhe botës së jashtme. Mungesa e dëshirës për të hequr qafe këtë mburojë mund të tregojë ose depresion ose paaftësi për të parë në të ardhmen. Njerëz të tillë shpesh jetojnë në të kaluarën, por rezultojnë të jenë shumë të ndjeshëm dhe interesantë për të biseduar.

7. Ballkon ose garazh

8 Kinds of Messes at Home That Can Signify a Person’s Complexes

Shumë njerëz kanë shumë gjëra të padobishme në garazhet dhe ballkonet e tyre. Këto janë shenja frike: njerëzit kanë frikë të humbasin gjithçka në çast, kjo është arsyeja pse ata mbledhin gjëra të padobishme që i ndihmojnë ata të merren me fobitë dhe frikën e tyre, duke u dhënë atyre një iluzion të sigurisë. Problemet për të hequr qafe gjëra të padobishme janë shenja ankthi dhe pamundësia për të marrë vendime. Me shumë mundësi, ky është një person neurotik.

8. Vendi në përgjithësi

8 Kinds of Messes at Home That Can Signify a Person’s Complexes

Kur një person bën deponinë e plehrave në një vend që duhet të jetë i pastër si nën shtrat, prapa shtratit, ose një tavolinë në shtrat në qoshe, kjo do të thotë se ata vërtet varen nga mendimet e njerëzve të tjerë. Shtëpia, në përgjithësi, është e pastër, por a ka nja dy bluza në karrige gjatë gjithë kohës?

Ose mbase rrobat e lara nuk futen në sirtarët e tyre përkatëse për disa ditë. Shtyrja e detyrave rutinë për një kohë të mëvonshme mund të jetë një tregues i agresionit pasiv. Arsyeja e çrregullt është zemërimi që personi po përpiqet të shtypë.

Rrëmuja në vende të veçanta është një shenjë e ngurtësisë e cila mund të përkthehet në pamundësi për t’u përshtatur me një situatë. Nëse një person ruan gjëra të padobishme, kjo do të thotë që ata nuk janë në gjendje të heqin dorë nga situata e tyre dhe përkundrazi, të jetojnë në të kaluarën. Do të thotë gjithashtu se ata kanë vullnet të dobët dhe kanë një kohë të vështirë për të vendosur qëllime.

Bonus: A ndihmon pastrimi në zgjidhjen e problemeve të dikujt

8 Kinds of Messes at Home That Can Signify a Person’s Complexes

 

Aktivitetet rutinore (të tilla si bërja e enëve, larja e dritareve dhe zgjidhja e gjërave) ju japin ca distancë nga gjërat me të cilat nuk doni të merreni. Shtë një mënyrë konstruktive për t’u marrë me situata të vështira nëse jeni të vetëdijshëm për të dhe mund të kontrolloni dëshirën për t’u pastruar.

Ju duhet të kuptoni se problemet e brendshme dhe konfliktet nuk do të zhduken, është thjesht një mënyrë për t’u marrë me ta tani, tani.

Por nëse jeni duke pastruar në orën 2 të mëngjesit ose bëni të njëjtën rutinë të saktë çdo ditë, këto sjellje të detyrueshme tregojnë ankth. Do të thotë që ky person është një perfeksionist dhe ata po përpiqen të kontrollojnë gjithçka.

Shpërndaje me një mik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *