Disa hile psikologjike për intervistat në punë që ju ndihmojnë të fitoni punën

Aftësia për të paraqitur veten siç duhet është një aftësi e rëndësishme, veçanërisht gjatë një interviste pune. Kjo për faktin se rekrutuesit nuk marrin vetëm profesionalizmin dhe përvojën tuaj, por edhe nivelin tuaj të besimit, sa mirë flisni dhe shumë gjëra të tjera. Sidoqoftë, përveç aftësive tuaja, ekzistojnë edhe disa teknika psikologjike që mund t’ju ndihmojnë të merrni më shpejt dhe më lehtë punën e ëndrrave tuaja.

1. Mos pranoni intervistën për të hënën ose të premten.

Psikologët dhe rekrutuesit me përvojë kanë gjetur kohën e përsosur për një intervistë pune: E martë nga ora 10 e mëngjesit deri në 3 pasdite. Në këtë ditë dhe në këtë kohë, ju keni mundësinë më të mirë të krijoni një përshtypje të shkëlqyeshme tek punëdhënësi juaj dhe ja pse: E hëna është një ditë e vështirë për të gjithë, dhe departamenti i burimeve njerëzore nuk është përjashtim.

Të Premteve, të gjithë po mendojnë për fundjavën. Pra, koha që ju mund të përdorni në avantazhin tuaj është në mes të javës për aq kohë sa nuk është në mëngjes herët.

2. Këmbët e hapura mund të prishin një përshtypje të parë.

10 Psychological Tricks for Job Interviews That Can Make Recruiters Fight for You

Ngjyra e rrobave tuaja ka një ndikim të madh në mënyrën se si ju shohin njerëzit e tjerë. Për shembull, nëse vishni një kostum blu ose kafe, kjo do të thotë që ju jeni një kandidat serioz. E vetmja ngjyrë që largon automatikisht punëdhënësit njëzëri është portokalli. Por ngjyra nuk është e vetmja gjë që duhet të mbani në mend.

Mos harroni për triko. Sondazhet tregojnë se një detaj i vogël si ky është në të vërtetë i madh! Gratë me këmbë të hapura në intervistat e punës besohet të jenë joserioze.

Dhe një gjë tjetër në lidhje me takat e larta – psikologjikisht, njerëzit e gjatë duken si udhëheqës dhe profesionistë. Edhe paga e tyre mesatare është më e lartë se ata që janë më të shkurtër.

3. Ka fjalë që nuk duhet t’i thuash kurrë.

Disa fjalë janë si flamuj të kuq për punëdhënësit. Psikologët madje kryen një studim të veçantë dhe zbuluan se fjalë të tilla si “si” dhe hezitimi zvogëlojnë ndjeshëm shanset për të gjetur një vend pune.

Sidoqoftë, ky rregull funksionon vetëm nëse rekrutuesi juaj është më i vjetër se 30-40. Kryetarët e rinj janë më pak të vëmendshëm për fjalorin që përdorni.

4. Një buzëqeshje mund të prish një përshtypje, edhe nëse jeni profesionist.

10 Psychological Tricks for Job Interviews That Can Make Recruiters Fight for You

Rekrutuesit nuk u pëlqejnë njerëzit që kanë buzëqeshje shumë të gjera. Dhe nuk është se ato nënkuptojnë, është thjesht psikologjike. Një person që buzëqesh shumë shpesh besohet të jetë më pak serioz.

E vetmja lloj pune ku njerëzit e buzëqeshur kanë një avantazh është kur punojnë me njerëz (si për shembull në shitje). Në të gjitha fushat e tjera, kryetarët duan të kenë një person me një fytyrë serioze

5. Një trik i zgjuar kur përgjigjeni në pyetjet nga CV…

10 Psychological Tricks for Job Interviews That Can Make Recruiters Fight for You

Në ndërmarrjet e mëdha, rekrutuesit duhet të bëjnë shumë intervista pune dhe ato janë të gjitha njësoj. Punonjësit e ardhshëm i përgjigjen pyetjeve që ata presin të dëgjojnë, kështu që intervista përfundon të jetë shumë e qetë dhe e përsosur. Në fund të fundit, të gjithë punëkërkuesit janë saktësisht të njëjtë në sytë e rekrutuesve. Por ka një sekret.

Thyej monotoninë dhe thuaj, “Më lër të të them diçka që nuk është në CV-në time.” Kjo frazë do të kapë roje rekrutuesin dhe do t’i bëjë ata të të shohin në një dritë krejtësisht të ndryshme.

6. Një teknikë e veçantë e të folurit do t’ju fitojë disa privilegje.

10 Psychological Tricks for Job Interviews That Can Make Recruiters Fight for You

Të gjithë njerëzve u pëlqen kur dikush i dëgjon me vëmendje. Rekrutuesit nuk janë përjashtim. Psikologët rekomandojnë përdorimin e teknikës së quajtur dëgjim reflektues. EShtë një strategji komunikuese që përbëhet nga 3 hapa: përsëris, pajto dhe shto. Ju nuk mund vetëm të dëgjoni dhe të vidhni, ju duhet ta njoftoni personin që e kuptoi informacionin.

7. Ajo që ju jeni duke bërë ndërsa prisni për intervistë pune gjithashtu ndikon në rezultatin.

10 Psychological Tricks for Job Interviews That Can Make Recruiters Fight for You

Gjatë një interviste pune, çdo gjë e vogël ka rëndësi: ju jeni duke u shikuar edhe kur prisni të fillojë intervistën. Rekrutuesit e ekspertëve nuk ju rekomandojnë të flisni në telefon ose të pini kafe. Ju nuk keni ide kur rekrutuesi juaj do të paraqitet.

A ju është dashur ndonjëherë të luftoni për një vend pune apo a keni mundësi të paraqiteni veten në mënyrën e duhur? Ndani sekretet e suksesit tuaj me ne.

Shpërndaje me një mik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *