16 këshilla për prindërit e rinj

Zbatimi i këtyre 16 këshillave pozitive për prindërit është një metodë e fortë për të sjellë më shumë lumturi në shtëpinë tuaj dhe do të zgjerojë shumë mirëqenien emocionale të fëmijës dhe familjes tuaj.

1. Kaloni kohë vetëm me fëmijën tuaj duke i kushtuar vëmendjen tuaj të pandarë
2. Planifikoni aktivitete argëtuese që e gjithë familja mund të marrë pjesë dhe të shijojë ato
3. Shkoni me fëmijët në vende të ndryshme jashtë lagjes tuaj për të zgjeruar horizontet e tyre; si muze, parqe, plazhe, udhëtime kampe, male, etj.
4. Inkurajoni fëmijën tuaj çdo ditë që  t’i ndihmoni ata të përparojnë në jetën e tyre të përditshme.
5. Kushtoni kohë për gjërat që kanë rëndësi për fëmijën tuaj.
6. Merrni kohën për të dëgjuar atë që fëmija juaj ka për të thënë dhe vlerësoni informacionin e përbashkët.
7. Nxisni fëmijën tuaj të hapet rreth diskutimit të problemeve të mëdha dhe të vogla me ju.
8. Mos e lini fëmijën tuaj të dëgjojë ndërsa diskutoni për shqetësimet ose problemet me të cilat po merreni.
9. Planifikoni ca kohë çdo ditë që të bëni një bisedë me fëmijën tuaj për të diskutuar se si shkoi dita e tyre dhe çdo vështirësi e mundshme që mund të kenë hasur.
10. Tregoni dashurinë dhe mbështetjen tuaj për fëmijën tuaj çdo ditë, pasi kjo do ta njoftojë fëmijën tuaj se ju e doni dhe kujdeseni për ta.
11. Shpesh jepuni përqafime në ditë të mira dhe të këqija.
12. Tregoni vazhdimisht interesin tuaj për jetën e fëmijës tuaj.
13. Mësoni fëmijës tuaj që është mirë të ndjehen pozitivë për veten e tyre.
14. Tregoni fëmijës tuaj që e dini se janë të veçantë.
15. Mësojini fëmijëve tuaj në moshë të re se si të kujdesen dhe të respektojnë veten së bashku me të tjerët përreth tyre.
16. Mundohuni të minimizoni komentet negative dhe të jepni komente më pozitive.

A keni ju ndonjë këshillë për prindërit e rinj? Nëse po shkruani në komente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *