6 mënyrat e mbajtjes së fëmijës që mund ta dëmtojnë shëndetin e tyre

Sipas një studimi, nënat që i mbajnë fëmijët e tyre të ngjitur për trupi përjetojnë më pak stres. Është mjaft e rëndësishme se si e mbani fëmijën, pasi shumë nga metodat e zakonshme mund të dëmtojnë shëndetin e një foshnje.

1.Mbajtja e fëmijës nën sqetull
6 Common Ways to Hold a Child That Can Be Dangerous for Their Health
Kur mbani një fëmijë, është e rëndësishme që të mbështesni kokën e tyre. Të porsalindurit nuk kanë muskuj të qafës. Ata papritur mund të lëviznin kokën, gjë që mund të nënkuptojë vështirësi në frymëmarrje dhe lëndime nëse qafa e tyre nuk mbështetet siç duhet. Ata nuk do të jenë në gjendje të mbështesin kokën e tyre vetë derisa të jenë të paktën 4-6 muaj.

2.Mbajtja e një fëmije në një transportues
6 Common Ways to Hold a Child That Can Be Dangerous for Their Health
Ju mund të përdorni transportuesit, por gjëja kryesore është që ju duhet të dini se si t’i përdorni ato. Është e nevojshme që këmbët e foshnjës të mbështeten nga transportuesi dhe të mbahen në të njëjtën mënyrë si nëna që do ta mbante fëmijën. Atëherë nyjet do të qëndrojnë në vend dhe shtylla kurrizore nuk do të dëmtohet. Përndryshe, nëse këmbët e fëmijës janë të mbërthyer, kjo mund të çojë në sëmundje serioze.

3.Mbani kokën e foshnjës në shpatull
6 Common Ways to Hold a Child That Can Be Dangerous for Their Health
Nëse e mbani gjoksin e foshnjës tuaj në gjoks, atëherë duhet t’i kushtoni vëmendje pozicionit të fytyrës së tyre. Duhet të jetë mbi supe. Nëse fytyra e fëmijës mbështetet mbi shpatullën tuaj, kjo mund ta bëjë të vështirë frymëmarrjen. Gjithashtu, një pjesë e rrobave tuaja mund të futen në gojën e tyre.

4.Mos ndryshoni anët
6 Common Ways to Hold a Child That Can Be Dangerous for Their Health
Siç thamë edhe më parë, qafa e foshnjës është e dobët. Pra, është e rëndësishme që muskujt të zhvillohen nga të dy palët. Përndryshe, muskujt e qafës nga njëra anë mund të zhvillohen më pak dhe fëmija mund të ketë probleme me kthimin e kokës.

5.Ju nuk e mbështesni shpinën e tyre.
6 Common Ways to Hold a Child That Can Be Dangerous for Their Health
Ju nuk duhet ta mbani fëmijën vetëm me mollaqe dhe kokë. Së pari, ekziston rreziku që fëmija të bjerë. Dhe së dyti, shtylla kurrizore është e mbingarkuar për shkak të mungesës së mbështetjes së duhur të shpinës. Pra, është e nevojshme të mbështesni shpinën e fëmijës me njërën dorë dhe kokën e tyre me anën tjetër.

6. Mbajtja e foshnjes përballë
6 Common Ways to Hold a Child That Can Be Dangerous for Their Health
Nuk është mirë të bartni një fëmijë me fytyrë larg jush. Kjo e bën më të vështirë për ju kontrollin e fëmijës. Gjithashtu, krijon presion mbi shpinë dhe këmbët e tyre të varura, njësoj si me bartësin e gabuar. Prandaj, është më mirë ta mbani fëmijën përballë gjoksit tuaj. Kushtojini vëmendje dhe sigurohuni që të mbështesni këmbët dhe shpinën e foshnjës.

Shpërndaje këtë me një prind!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *