Disa zakone që mund të ju dëmtojnë shëndetin

Në një banjë të zakonshme, tasi i tualetit përmban vetëm 3.2 milion baktere. Me zakone të këqija, ne mund t’i përhapim të gjitha ato mikrobe kudo edhe pa e kuptuar se çfarë po bëjmë. Si rezultat, ne mund të kemi lëkurë me puçrra ose stomak të mërzitur.

1. Rruajtja e zonës tuaj bikini

10 Bathroom Habits That Could Be Wrecking Your Health

EShtë e natyrshme të kemi flokë në zonën tonë të bikinit. Para së gjithash, ato përmbajnë feromone që tërheqin gjininë e kundërt. Së dyti, ata ju mbrojnë nga bakteret e huaja.

Gjithashtu, kur rruajmë, ne mund të dëmtojmë shumë lëkurën.

Cfarë duhet të bëjmë:

Nëse ju pëlqen që trupi juaj të jetë plotësisht i pastër atje, përdorni pajisje speciale për rruajtjen e grave, si brisk i gruas dhe krem rroje për higjenën intime. Sapuni nuk është zgjidhja më e përshtatshme, pasi lëkura është shumë e ndjeshme.
Ka mënyra më të mira për të hequr qafe flokët atje si depilimi, për shembull. Nëse jeni të interesuar për metoda alternative si depilimi, mos e bëni vetë të shkoni tek një specialist përkundrazi.

2. Përdorimi i një sfungjeri

10 Bathroom Habits That Could Be Wrecking Your Health

Përdorimi i një boshllëku është i mirë vetëm kur është e re. Ai pastron qelizat tuaja të vdekura të lëkurës, të cilat futen në sfungjer dhe qëndrojnë atje. Normalisht kur ju jeni duke bërë larje dhe pastrim, ju e lini tavën në banjë. Ky është momenti i përsosur për kultivimin e baktereve.

Sa herë që e lini bojën tuaj pas larjes, bakteret vazhdojnë të rriten. Kështu që kur e përdorni herën tjetër, papastërtia kthehet në trupin tuaj.

3. Mos pastrimi i disa pjesëve në trupin tuaj

10 Bathroom Habits That Could Be Wrecking Your Health

Trupi juaj mbrohet nga bakteret dhe aknet vetëm kur është i pastër. Dhe duhet të jetë plotësisht i pastër. Zona që ne shpesh e anashkalojmë larjen në dush është pjesa e pasme, kokës, fundi i këmbëve tuaja dhe prapa veshëve.

Cfarë duhet të bëni:

Merrni furça të veçanta për këto pjesë që do t’ju kujtojnë se nuk mund të kaloni në larjen e tyre.

4. Marrja e pajisjeve në banjë

10 Bathroom Habits That Could Be Wrecking Your Health

Afro 90% e njerëzve i marrin pajisjet e tyre në banjë. Po, ne i pastrojmë duart, por nuk e pastrojmë telefonin pasi kemi pak kohë në tualet. Pas kësaj, ne mund të merrnim telefonin me vete gjatë drekës dhe ta vendosim në një tryezë.

Cfarë duhet të bëni:

Nëse jeni të mërzitur në banjë, mbani një lojë atje. Për shembull, mund të jetë një Kub i Rubikut, por edhe atëherë, mos harroni ta lani atë.

5. Përdorimi i një peshqiri për fytyrën tuaj

Edhe nëse keni një peshqir të veçantë për fytyrën tuaj, prapëseprapë ai mund të jetë shumë i rrezikshëm, veçanërisht për njerëzit me probleme të lëkurës. Sa herë që përdorni të njëjtën peshqir për të tharë fytyrën dhe më pas lëreni të lagur. Kjo krijon mjedisin perfekt për kultivimin e baktereve.

Cfarë duhet të bëni:

Përdorni paloma të disponueshëm. Do të kursejë lëkurën tuaj, plus nuk do të keni nevojë të lani më shumë peshqirë.

6. Lënia e peshqirëve të lagur që varen në banjë

Lagështia dhe bakteret e bëjnë banjën vendin më të keq për të mbajtur peshqirin tuaj. Nuk është një ide shumë e mirë ta varni atje pasi të keni marrë vetëm dush dhe të thaheni.

Carë duhet të bëni:

Merrni peshqirin tuaj të lagur me vete dhe varni në një vend të thatë dhe të freskët, kështu që dushi juaj i rradhës nuk do të prishet me erën e keqe të një peshqire të lagur. Ndryshoni peshqirin tuaj çdo herë pas larjes.

7. Shpëlarja e tualetit derisa kapaku është lart

Kur ju leshoni ujin ne një tualet me kapak të hapur, uji i lëkundur përzihet me grimca të vogla mbeturinash dhe spërkat në ajër. Germat mund të futen në peshqirin tuaj, lavamanin tuaj, madje dhe furçën e dhëmbëve.

Cfarë duhet të bëni:

Bëni zakon të mbyllni kapakun. Nëse e harroni atë gjatë gjithë kohës, bëni një afishe për të kujtuar veten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *