6 mënyra për të larguar mendimet negative brenda 10 minutave

1.Vazhdimisht mendo për gjërat e mira që të kanë ndodhur në jetë
Kërkoni gjëra të mira dhe ato do të vijnë tek ju. Ndonjëherë, jemi mësuar të përqendrohemi në negativet sa nuk përpiqemi të gjejmë gjërat e dukshme pozitive rreth nesh. Si e tillë, është një ide e mirë për të krijuar një zakon të mirë për të kërkuar gjëra të mira.

2.Lejoni mendimet negative të rrjedhin lirshëm
Kur filloni të luftoni kundër mendimeve negative, ju mund të vëreni se nuk mund t’i përmbani ato. Në vend të kësaj, ju mund t’i shmangni të gjitha në një cep të trurit tuaj, ku ata përfundimisht do të derdhen dhe do të shkaktojnë probleme për ju më vonë. Në vend që ta lini këtë të ndodhë, ajo që mund të bëni është të lini mënjanë ca kohë mendimet negative që vetja të përjetojë mendime negative. Ky zakon duhet të jetë një praktikë e përditshme dhe duhet të zgjasë jo më shumë ose më pak se 10 minuta.

3.Gjeni aftësi dhe zakone të reja
Ndonjëherë, të imagjinosh domosdoshmërinë e tejkalimit të negativitetit të mendimit mund të jetë frikësuese. Në vend që të përpiqeni t’i zhdukni ato, provoni të ndryshoni mënyrën si mendoni për të. Ju nuk po heqni qafe diçka – jeni duke formuar zakone të reja. Eksperimentoni me aftësi dhe hobi të reja derisa të gjeni disa që funksionojnë për ju.

4.Merrni përgjegjësi
Është e lehtë të fajësosh tjetrin kur jeta ju ka hedhur poshtë. Po, disa situata janë jashtë kontrollit tuaj. Por në fund të ditës, është jeta juaj. Ju jeni përgjegjës për vendimet që merrni, jeni përgjegjës për veprimet dhe reagimet tuaja dhe është koha për të marrë kontrollin e tyre.

5.Zëvendësojeni negativitetin
Merrni mendimet tuaja negative dhe zëvendësoni ato me ato pozitive. Duket e thjeshtë, por mund të mësohet. Ka disa hapa që mund të ndërmerrni për të kapur mendime negative dhe për t’i kthyer në pozitive.

6.Praktikojeni mirënjohjen
Mirënjohja është një mënyrë fantastike për tu bërë më pozitivë. Ka përfitime të shumta si për shëndetin mendor ashtu edhe për atë fizik, si dhe për marrëdhëniet.

Shpërndaje me dikë që i duhet ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *