Si e dëmton fëmijën lidhja toksike e prindërve?

Fëmijët përjetojnë stres në të njëjtën mënyrë si të rriturit. Përafërsisht 13% e fëmijëve kanë ankth sepse janë në një mjedis jo të shëndetshëm. Marrëdhëniet toksike midis prindërve janë të rrezikshme për jetën e tanishme dhe të ardhshme të një fëmije dhe është e rëndësishme të njihni mënyrat për të shmangur pasojat.

1.Ata mund të ndjehen të sëmurë gjatë gjithë kohës.
How Toxic Relationships Between Parents Harm Children and 8 Ways to Avoid This
“Thuaji babit që nuk dua të flas me të.”
Këto fraza, të pjekura me emocione negative ndaj partnerit tuaj, i tregojnë një fëmije mënyrën e gabuar për të qenë një familje. Një studim tregoi se nëse nuk kontrolloni emocionet tuaja, ato mund të ndikojnë në shëndetin fizik të fëmijës tuaj. Në të njëjtën kohë, prindërit që mund të menaxhojnë ndjenjat e tyre, kanë fëmijë që shënojnë më shumë në testet e matematikës dhe të leximit.

2.Ata mësohen të jenë viktima
Kur ka abuzim psikologjik nga partneri që po poshtëron ose shkatërron partnerin tjetër, aty ekziston edhe një abuzim indirekt i një fëmije.Fëmijët bëhen viktima dhe mund të kenë një përvojë të keqe emocionale.Bëni një seancë terapie së bashku me partnerin tuaj nëse mendoni se ju nevojitet.

3.Ata ndihen fajtor
Gjatë kohërave të vështira, divorcit dhe në marrëdhëniet toksike, ndjenja e familjes humbet, dhe shumë shpesh fëmijët mund të ndjehen fajtorë për grindjet dhe si u takon atyre që të zgjidhin gjithçka. Fëmijët mund të përpiqen të bashkojnë prindërit e tyre në mënyrën e tyre ose madje të reagojnë në mënyrë të paparashikueshme: duke bërtitur, duke qarë ose duke refuzuar të bëjnë diçka.

4.Ata mendojnë se ndjenjat e tyre nuk janë të rëndësishme
Ndjenjat negative janë gjithashtu ndjenja të rëndësishme dhe prindërit nuk duhet t’i injorojnë ato, sipas psikologëve. Për shembull, fëmija juaj mund të veprojë në mënyrë agresive ose befas të bëhet shumë i ndjeshëm. Kushtojini vëmendje, mbase ka ndodhur kur keni filluar të luftoni me partnerin tuaj.

5.Ndihen depresiv
Një studim tregoi se depresioni tek nënat shoqërohet dukshëm me më pak ngrohtësi në prindërit dhe mund të çojë në probleme psikologjike për fëmijën e tyre në të ardhmen.

6.Detyrohen të mbajnë një anë
How Toxic Relationships Between Parents Harm Children and 8 Ways to Avoid This
Një fëmijë nuk mund të trajtojë marrëdhënie toksike midis prindërve, kështu që ata shpesh zgjedhin anën e një prindi. Por kjo nuk është e natyrshme dhe do të lërë mbresë në psikologjinë e këtij fëmije. Pra, është e rëndësishme që ata të marrin mjaft dashuri nga të dy prindërit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *