5 gjërat që çdo baba duhet të ja mësoj të birit

Edhe pse disa mendojnë se nënat luajnë rolin më të rëndësishëm në jetën dhe edukimin e një fëmije, ka gjëra që një baba me siguri di t’i bëjë më mirë. Sidomos kur bëhet fjalë për një djalë.

1.Mësojeni se sa e rëndësishme është që të dijnë se si fitohet dhe si humbet
8 Things Every Father Should Teach His Son
Përveç miqve, kush është shoku më i mirë për një fëmijë në gara dhe lojëra të ndryshme? Babi, natyrisht. Ky është një trajnim i mirë për cilësitë mashkullore. Përmes këtyre lojërave, fëmija do të ndiejë shijen e fitores dhe do të kuptojë se sa përpjekje duhet për ta arritur atë.

2.Mësojeni se si duhet të trajtojë një grua
Një nënë gjithashtu mund t’i tregojë djalit të saj si ta trajtojë një grua, por vetëm babai do të jetë në gjendje t’i tregojë të gjitha këto përmes shembullit të tij. Do të jetë mirë nëse djali i tij mëson prej tij të gjitha llojet e gjërave të rëndësishme për gratë.

3.Zhvilloni një bisedë burrash për dashurinë
Kjo pikë vijon nga e mëparshmja. Për një adoleshent, do të jetë një dhuratë e vlefshme nëse babai i tij i tregon atij për dashurinë e tij të parë dhe datat e para dhe se ai nuk duhet të nxitojë dhe të pres vajzën e duhur.

4.Mësojeni se si t’i kundërpërgjigjet sfidave
8 Things Every Father Should Teach His Son
Një baba është i vetmi që mund ta mësojë si duhet djalin e tij të jetë i fortë dhe i vendosur, të ngrihet në këmbë për veten e tij dhe atë që është e drejtë.

5.Ndihmojeni të gjejë pikëpamjen e tij për botën
Sigurisht, kur bëhet fjalë për edukimin, prindërit duhet të jenë në të njëjtën anë. Por për sa i përket pikëpamjeve të botës, filozofia e tyre mund të jetë shumë e ndryshme. Dhe kjo është absolutisht normale. Me ndihmën e babait, fëmija do të shohë që ka disa këndvështrime për të njëjtat fenomene, duke mësuar të analizojë dhe të formojë pikëpamjen e tij për gjërat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *