7 ushtrime të trurit që e bëjnë mendjen të qëndroj pozitive

1.Ushtroni mirënjohjen për çdo ditë
Vendosni ditarin tuaj, një jastëk dhe stilolaps ose telefonin tuaj me aplikacionin e mirënjohjes pranë shtratit tuaj çdo natë. Kur zgjoheni çdo mëngjes, bëjeni zakon të shkruani të paktën tre gjëra për të cilat jeni mirënjohës.

2.Përqendrohuni tek vetja
Qëndrimi i përqendruar gjatë gjithë ditës do t’ju ndihmojë të mos ju shmangeni nga energjia negative që përpiqet të konsumoni qëndrimin tuaj të sigurt, pozitiv. Ju mund të gjeni ekuilibër në shumë aktivitete, të tilla si joga, meditimi, frymëmarrja e thellë, ecja në natyrë ose ndonjë aktivitet tjetër që e vë mendjen të pushojë.

3.Qëndroni aktiv
Kur mendja është e përqendruar në plotësimin e orarit të ditës me sukses, energjia negative është e pafuqishme. Gjithmonë ka gjëra që mund të vijnë kur ju jeni duke qëndruar aktiv dhe të përqendruar në përfundimin pozitivisht të ditës tuaj.

4.Hani, Pini dhe flini mirë
Marrja jonë e ushqimit, ujit dhe gjumit mund të ndikojë shumë në gjendjen shpirtërore dhe shëndetin mendor. Një studim ka zbuluar se vetëm mungesa e vitaminave vetëm mund të shkaktojë rënie të shëndetit mendor që mund të çojnë në stres, ankth, depresion, varësi dhe çrregullime të tjera psikologjike.

5.Ndihmoni të tjerët
Ndonjëherë, mënyra më e mirë për të ndihmuar veten të qëndroni pozitiv gjatë gjithë ditës është të ndihmoni të tjerët të qëndrojnë pozitivë gjithashtu. Kur të tjerët janë poshtë, kjo është kur ata kanë nevojë për pozitivitet më së shumti.

6.Ndiqni pasionin
Një nga gjërat më të mëdha që mund të bësh për të qëndruar pozitiv gjatë gjithë ditës është të sigurohesh që po bën atë që doni! Nëse puna ose hobi juaj përfshin diçka që ju bën të ndjeheni fajtorë, ose diçka që ju çon më tej nga vendi ku dëshironi të jeni në jetë, është koha ta ndryshoni atë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *