9 efektet e mrekullueshme që ndodhin kur filloni ta doni veten

Vetë-dashuria dhe vetë-kujdesi kanë të bëjnë me zotërimin e fuqisë sonë, të veprojmë nga një vend i mirësisë ndaj vetvetes dhe të marrim kohën për të kujtuar veten për këtë fuqi dhe mirësi. Të dy janë thelbësore për të jetuar një jetë të lumtur dhe të shëndetshme.

1.Arrihet vetë-pranimi
Ne ndalojmë së krahasuari veten me të tjerët dhe si rezultat i kësaj ne nuk kërkojmë më shumë nga vetja, duke pranuar veten ashtu siç jemi.

2.Zvogëlohen gjasat që të bini në depresion
Ne ulim rrezikun për depresion, ankth, hipertension, sulme në zemër dhe probleme të tjera që lidhen me zemrën.

3.I shikoni gjërat ashtu sic janë
Ne përqafojmë realitetin tonë dhe ndalojmë fajësimin dhe luftimin e tij. Vetëm pasi të shohim gjërat qartë mund të zgjidhim problemin dhe të krijojmë një plan veprimi që do të na shtyjë përpara.

4.E gjeni partnerin e dashurisë
Mund të jemi të sigurt se dashuria është rreth çdo cepi. Por për të marrë dashuri, së pari duhet të jemi të aftë të japim dashuri. Dhe, akti i dashurisë fillon brenda vetes.

5.E nxit pjekurinë
Ne lejojmë që të ndodhin rritje në jetën tonë. Sa më shumë rritemi, aq më shumë përhapim dashuri dhe gëzim. Ne nuk mund të ndajmë mesazhe pozitive derisa të besojmë me gjithë zemër në vetvete, së pari.

6.Mbushin bateritë tuaja
Ne bëhemi energjikë për t’u rikthyer të jetojmë, të duam, të kujdesemi, të ndihmojmë dhe të shërbejmë. Dhe, këto veprime i hapin rrugën një zemre të hapur që do të japë dhe marrë akoma më shumë bekime në jetë.

7.Bëhemi miku më i mirë i vetes
Ndihemi të sigurt kur dimë se mund të lundrojmë me mjeshtëri gjatë udhëtimit të jetës.

8.Bëheni mendjehapur
Sigurisht, kjo gatishmëri çon në ndriçim dhe mundësi të reja në jetën tonë.

9.Mësojmë rëndësinë tonë në jetë
Meqenëse vetë-dashuria rrit besimin, ne e dimë që rëndësia jonë nuk varet nga ajo që prodhojmë. Përkundrazi, ne e mbështesim domethënien tonë në rolin tonë në jetën e të tjerëve.

Shpërndaje me dikë që i duhet ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *