5 gjërat që i bëjmë dhe na dëmtojnë kur e përdorim telefonin

Telefoni juaj celular nuk është një shoqërues i mirë i gjumit! Përveç gjumit, telefoni juaj po ju dëmton gjatë ditës në më shumë mënyra sesa që ju mendoni.

1.Të flini me telefon
5 Mistakes We All Make When Using Our Smartphones
Edhe pse nuk është vërtetuar akoma, studimi vazhdon të tregojë se si valët mund të ndikojnë në trurin tuaj pasi që të ekspozoheni për orë të gjata.Nëse është e pamundur që ta fikni plotësisht ose ta mbani në një dhomë tjetër gjatë kohës që jeni duke fjetur, vendoseni atë në “airplane mode” dhe ndaljani valët.

2.Ekspozimi ndaj dritës blu për shumë kohë
5 Mistakes We All Make When Using Our Smartphones
Drita nga ekrani juaj pengon melatoninën, hormonin që rregullon ciklin tuaj të gjumit që është një arsye tjetër që nuk duhet të jeni afër tij ndërsa flini. Drita blu gjithashtu shkakton dhimbje koke dhe probleme të syrit dhe shikimit.

3.Përdorimi i tij me një sinjal të ulët
Kur shihni një sinjal të dobët në telefonin tuaj, në të vërtetë do të thotë që telefoni juaj po jep më shumë energji e cila do të thotë më shumë dëm për shëndetin tuaj. Sinjali i dobët po ashtu bën që telefoni juaj të nxehet që është një rrezik tjetër.

4.Duke e mbajtur atë në kontakt me lëkurën tuaj
Ekzistojnë disa studime që tregojnë lidhjen midis telefonave celularë dhe kancerit, veçanërisht sinjalit të tyre të transmetimit që është rreth 900 MHz, gjë që e bën telefonin tuaj të nxehet. Lëkura juaj thith nxehtësinë lehtë në copa të vogla sa herë që e mbani afër trupit tuaj.

5.Të shikoni ekranin me qëndrim të keq
5 Mistakes We All Make When Using Our Smartphones
Ekziston një gjendje tjetër shëndetësore e telefonit celular të quajtur “qafë teksti”. Siç sugjeron emri, kur përkulni qafën përpara për të parë në ekran, stresi në shpinë të qafës rritet gradualisht. Dhe me kalimin e kohës, pesha që ju ndjeni në qafë mund të jetë 5 herë më shumë se pesha juaj e kokës.

Shpërndaje këtë informacion të rëndësishëm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *