5 masazha të kokës që ju ndihmojnë të hiqni rrudhat

Edhe nëse kujdeseni mirë për lëkurën tuaj, mund të mos jetë e mjaftueshme për ta mbajtur fytyrën tuaj të duket e re. Gjendja e muskujve dhe tendinave të qafës dhe kokës luajnë një rol të madh.

Ne kemi përpiluar një listë të ushtrimeve të nevojshme të kokës që do të ndihmojnë në heqjen e rrudhave:

1.Masazhimi anësor i kokës
6 Head Massage Tips That Can Help Us Get Rid of Wrinkles
Filloni nga pika e kuqe dhe në drejtim të shigjetës. Bëjeni lëvizjen njësoj si kur i kapni flokët.Do të ndjeni një lehtësim nervash. Kohëzgjatja: 30-40 sekonda.

2.Masazhoni ballin dhe pjesën e pasme të kokës
6 Head Massage Tips That Can Help Us Get Rid of Wrinkles
Mbërtheni flokët në pjesën e prapme të kokës dhe në ballë (në vijën e flokëve). Tërhiqni lehtë flokët drejt majës, mbajeni këtë pozicion dhe më pas bëni me duart tuaja lëvizjet rrethore në drejtim të akrepave të orës dhe kundër-akrepave të akrepave të orës. Kohëzgjatja: 30 – 40 sekonda.

3.Nga balli në majë
6 Head Massage Tips That Can Help Us Get Rid of Wrinkles
Vendosni gishtat e të dy duarve në ballë në vijën e flokëve dhe lëvizni drejt majës së kokës me lëvizje të lehta. Kushtojini më shumë vëmendje zonave ku ndjen dhimbje.Kohëzgjatja: 30-40 sekonda

4.Masazh mbrapa kokës
6 Head Massage Tips That Can Help Us Get Rid of Wrinkles
Vendosni gishtat e të dy duarve në pjesën e pasme të kokës dhe zhvendosni ato drejt qafës, duke bërë lëvizje të lehta shtypëse. Kushtojini vëmendje shtesë zonave ku ndjen dhimbje. Kohëzgjatja: 30-40 sekonda

5.Masazhimi mbrapa veshëve
6 Head Massage Tips That Can Help Us Get Rid of Wrinkles
Mbërtheni flokët nga të dy anët pas veshëve. Mbajeni këtë pozicion dhe më pas bëni lëvizje të lehta rrethore me duart tuaja në drejtim të akrepave të orës.  Kohëzgjatja: 30-40 sekonda

Shpërndaje me dikë që i duhet ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *