Aftësitë që mund tju bëjnë të suksesshëm brenda 5 viteve

1.Kreativiteti
Image result for creativity
Në një botë që ka shmangur vazhdimisht komunitetin krijues, talentet e tyre do të duhen më shumë se kurrë deri në vitin 2020. Në fakt, hulumtuesit rendisin kreativitetin midis 3 aftësive më të mira të punëtorëve.

2.Aftësitë e zgjidhjes së problemit kompleks
Image result for complexity
Ekonomia globale, siç ka ndër vite, do të prezantojë teknologji dhe produkte përçarëse për konsumatorët e etur. Gjithashtu, ne përballemi me një numër problemesh që kërkojnë zgjidhje të inovacionit. Të dy këto zhvillime kërkojnë njerëz me aftësi të jashtëzakonshme për zgjidhjen e problemeve.

3.Menaxhimi i njerëzve
Sigurisht, gjithmonë do të na duhen udhëheqës efektivë. Asnjë organizatë, publike apo private, nuk mund të funksionojë pa individë me trurin që menaxhojnë burimin e tij më të çmuar: janë njerëzit.

4.Inteligjenca emocionale
Inteligjenca emocionale përcaktohet si “aftësia për të qenë të vetëdijshëm, kontrolluar dhe shprehur emocionet e një personi dhe për të trajtuar marrëdhëniet ndërnjerëzore në mënyrë të kujdesshme dhe empatike.”

5.Orientimi tek shërbimet
Pavarësisht nga mjedisi ekonomik, shanset mbeten të favorshme që njerëzit të kenë pritshmëri më të lartë për shërbimin ndaj klientit, efikasitetin, etikën dhe vlerën.Jashtë sferës tregtare, individët e orientuar drejt shërbimit do të thirren për të përmbushur role të ndryshme shoqërore.

Shpërndaje këtë informacion me dikë që dëshiron të bëhet i suksesshëm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *