Gjërat që duhet t’i dini për të ardhmen tuaj

Kur bëjmë një përpjekje të vetëdijshme, e ardhmja jonë përkatëse do të japë fryte. E ardhmja jonë kërkon që të jemi në vetëdije dhe besim të plotë.

1.Dashuria mbizotëron gjithçka
Image result for hug hd
Dashuria është emocioni më i fortë, më domethënës, më i thellë që mund të ndiejmë. Aftësia për të dashuruar njerëzit përballë kushteve edhe më të rënda është ajo që i bën qeniet njerëzore krijesa vërtet unike. Njerëzit më të admiruar në histori shpesh përqafuan dashurinë në mënyra që i lejuan ata të vazhdojnë përballë vështirësive, humbjes dhe shpresës.

2.Ja vlen që të rrezikosh për ëndrrat tua
Image result for dreams hd
Pjesa më e madhe e shoqërisë ka një “mentalitet sigurie”, pasi njerëzit duan të jetojnë të qetë dhe me një trazirë minimale. Shumë prej nesh duan të zgjohen, të shkojnë në punë, të vijnë në shtëpi dhe të përpiqen të gjejnë ca kohë për argëtim. Problemi me një këndvështrim të tillë është se shpesh vjen nga një vend i frikës – një emocion i mjaftueshëm i fortë për t’i bërë shumë njerëz të paaftë të marrin rreziqe. Diçka që është e rëndësishme për të gjithë ne të kuptojmë është se frika është normale – të gjithë kanë frikë. Përmbushja e ëndrrave tona kërkon rrezik. Rreziku sjell frikë. Përdore atë frikë.

3.Respekti dhe nderi janë virtyte supreme
Nëse të gjithë do të përqafonim nderin dhe respektin si sjellje të domosdoshme, bota jonë do të ishte një vend më pak i diskutueshëm. Sidoqoftë, kur ne heqim dorë nga mirësjellja e zakonshme për njëri-tjetrin, është një njollë në strukturën e shoqërisë. Fitimi i nderit dhe respektit fitohen. Ne i fitojmë ato duke përqafuar një karakter të respektit të lartë.

4.Momenti i së tashmes është i vetmi moment që e kemi
Koha është pasuria jonë më e vlefshme. Konsideroni këtë: jetëgjatësia mesatare e një personi në Amerikë është rreth 79 vjet (76 për burra, 81 për gra). Kushdo që ka mbushur moshën e mesme mund të dëshmojë aderimin “Koha fluturon”. Sa më gjatë të jetojmë, aq më shpejt kalon koha.

5.Rrethanat nuk na përcaktojnë
Tendenca e lindur për të fajësuar rrethanat për problemet në jetën tonë është universale, dhe është unike njerëzore. Sidoqoftë, pasi të marrim kontrollin e përgjigjes sonë ndaj çdo rrethane, pavarësisht emocioneve negative që ngjall, ne kuptojmë fuqizimin e vërtetë.

Shpërndaje që të inspirosh dikë sot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *