Gjërat që njerëzit kreativ i bëjnë çdo ditë

1.Mbajnë një mendje të hapur
Image result for open minded
Zbulimet krijuese ndodhin kur mendja është e qetë dhe e hapur. Një mendje e hapur është themeli për inovacionin dhe depërtimin krijues. Arsyeja për këtë është shumë e thjeshtë: ta mbash mendjen të hapur do të thotë të mbash në dispozicion opsionet e tua. Sa më i mahnitur të jeni në opsionet në dispozicionin tuaj, aq më shumë jeni në gjendje të krijoni lidhje dhe të krijoni diçka me vlerë.

2.Dëgjojnë muzikë
Krahasuar me një mjedis relativisht të qetë (50 decibel), një nivel i moderuar i zhurmës së ambientit (70 dB) rriti performancën e subjekteve në detyrat e krijimtarisë, ndërsa një nivel i lartë i zhurmës (85 dB) e dëmton atë. Zhurma modeste e sfondit krijon mjaft tërheqje për të inkurajuar njerëzit të mendojnë me imagjinatë.

3. Largohen nga elektronika
Image result for meditate
Format e buta të shpërqendrimit mund të jenë të mira për të menduarit krijues, është e rëndësishme të kuptohet që shpërqendrimet e vazhdueshme, veçanërisht ato të teknologjisë kanë shumë dëm në të menduarit dhe imagjinatën tonë. Njerëzit kreativ dëshirojnë që kohë pas kohe të shkëpusin lidhjen e tyre me pajisjet elektronike në mënyrë që të ushqejnë mendimet e tyre.

4.Ulin dritat
Ndër gjetjet më interesante: zbehja e dritës rreth vendit të punës mund të forcojë kreativitetin. Për ne që e duam shumë dritën natyrale kur bëjmë punën tonë, kjo mund të jetë disi befasuese.

5.Zgjerojnë njohuritë e tyre
Image result for reading
Ne kemi vërtetuar se lidhjet në tru janë të rëndësishme për zbulimin krijues. Për këtë qëllim, ka shumë lidhje të reja që duhet të bëhen duke u zgjeruar në njohuritë tona kulturore dhe të përgjithshme.

6.Përkrahin aventurat
Si krijues, me shumë mundësi kemi një aspekt të personalitetit tonë që është i guximshëm dhe aventureske. Edhe pse në vitet e sotme është vështirë të gjejmë kohë për aventura përshkak të dinamizmit të jetesës, njerëzit kreativ prap se prapë gjejnë kohë për të përmbushur qëllimet e tyre prej aventurieri. Guximi ka gjeni, fuqi dhe magji në të!

Shpërndaje me dikë që është kreativ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *