5 zakonet që ua ulin nivelin e inteligjencës

Sigurisht, shumë faktorë përcaktojnë inteligjencën e një personi. Përveç kësaj, ka shumë lloje të ndryshme të inteligjencës. Por janë disa zakone të përditshme që ua ulin nivelin tuaj të inteligjencës:

1. Të përdorni telefonin e mençur vazhdimisht
Image result for scrolling phone
Telefonat e mençur mund të pengojnë aftësitë tona njohëse. Studiuesit besojnë se të kesh një telefon afër jush pengon aftësinë tuaj për t’u përqendruar.Një arsye për këtë është se jemi mësuar të kontrollojmë vazhdimisht telefonat tanë. Pa telefon njerëzit automatikisht përqendrohen më mirë sepse kanë më pak shpërqendrim.

2.Të hani ushqim të shpejtë dhe të përpunuar
Image result for eating fast food
Një dietë e dobët që fillon në fëmijëri mund të ndikojë dhe të ul rritjen intelektuale përgjatë jetës së një individi. Të gjithë e dimë se trupi dhe truri i njeriut kanë nevojë për vitamina dhe minerale të caktuara për të funksionuar në mënyrë optimale.

3.Të merreni me shumë punë në të njejtën kohë (Multitasking).
Image result for multitasking
Truri nuk mund të përqendrohet në më shumë se një gjë në të njejtën kohë. Jo vetëm që multitaskimi është i paefektshëm, por gjithashtu ul edhe inteligjencën tonë. Për ta parë këtë nga perspektiva, pirja e duhanit apo e marijuanës ose mungesa e një gjumi të natës nuk do të shkaktonte një ulje aq të madhe të inteligjencës aq sa e bën multitasku.

4.Të hani ushqime me shumë sheqer
Studiuesit zbuluan se një dietë e lartë me fruktozë ul inteligjencën pas vetëm gjashtë javësh.Ne kemi nevojë për sheqer për të mbijetuar, por është lloji i sheqerit që konsumojmë që ka rëndësi. Zgjedhja e frutave dhe perimeve me sheqer të ulët në vend të ushqimeve shumë të përpunuara është basti juaj më i mirë.

5.Të udhëtoni gjatë për të punuar
Kjo është ndoshta më e habitshme në listë. Studiuesit në Universitetin e Leicester zbuluan se udhëtimi për në punë për më shumë se dy orë në ditë ul shpejt inteligjencën.

Shpërndaje këtë informacion të rëndësishëm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *