8 gjeste të trupit që nuk duhet t’i bëjmë në prani të tjerëve

Jo gjithmonë vërejmë se çfarë po bëjmë me këmbët, duart tona ose shprehjen e fytyrës ndërsa njerëzit e tjerë janë rreth nesh. Mund edhe të mos na shkojë mendja se ato gjëra janë të rëndësishme. Por gjuha e trupit në të vërtetë mund të thotë shumë për personalitetin dhe ndjenjat tuaja.

1.Të rrini shtrembër
10 Terrible Body Language Habits That Everyone Needs to Kick
Qëndrimi juaj mund të thotë shumë për nivelin tuaj të vetëbesimit. Nëse jeni duke ndenjur të shtrembëruar, do të tregojë se po ndjeheni të pasigurt. Nëse nuk e rregulloni qëndrimin tuaj, shtrembërimi mund të bëhet zakon dhe do ta bëni atë edhe nëse nuk jeni në një situatë që ju bën të ndjeheni të shqetësuar. Dhe njerëzit ende mund ta shohin atë si një shenjë të pasigurisë.

2.Kryqëzimi i këmbëve ose krahëve
10 Terrible Body Language Habits That Everyone Needs to Kick
Kryqëzimi i këmbëve ose krahëve mund të dërgojë një mesazh që ju nuk jeni i hapur për të bashkëvepruar me një person tjetër ose të dëgjoni ato që ata kanë për të thënë, ose se ndjeheni të pakëndshëm në praninë e tyre. Nëse i mbani krahët dhe këmbët tuaja të lira dhe duart tuaja të dukshme, do të shfaqeni më të besueshëm.

3.Të fërkoni qafën
10 Terrible Body Language Habits That Everyone Needs to Kick
Fërkimi i qafës mund të jetë diçka që bëni për të lehtësuar stresin. Në çdo rast, jini të vetëdijshëm për atë që bëni me duart tuaja dhe përpiquni të shmangni ta bëni këtë sa më shumë që të jetë e mundur. Përndryshe të tjerët mund të zbulojnë ankthin dhe sikletin tuaj.

4.Kafshimi i thonjëve
10 Terrible Body Language Habits That Everyone Needs to Kick
Një zakon tjetër që u tregon njerëzve të tjerë se jeni nervoz është kafshimi i thonjve. Kjo mund të ju ndihmojë të lehtësoni stresin, por gjithashtu do t’ju tregojë mënyrën se si ndiheni.

5.Shumë kontakt me sy apo fare kontakt
10 Terrible Body Language Habits That Everyone Needs to Kick
Shmangia e kontaktit me sy mund të tregojë se ju mungon besimi ose nuk ju pëlqen dikush, dhe madje mund të dukeni jo të besueshëm. Nga ana tjetër, shikimi i ndezur intensivisht në sytë e personit tjetër mund të duket agresiv dhe t’i bëjë ata të ndjehen të pakëndshëm.

6.Të dukeni të shpërqendruar
10 Terrible Body Language Habits That Everyone Needs to Kick
Mundohuni të tregoheni që jeni duke dëgjuar në mënyrë aktive dhe duke shikuar personin që po thotë diçka për ju, ose duke bërë diçka për t’i bërë ata të shohin qartë se i respektoni ata dhe se jeni i përfshirë në bisedë.

7.Rrokullisja e syve
10 Terrible Body Language Habits That Everyone Needs to Kick

Rrokullisja e syve është një shenjë e dukshme e mosrespektimit. Mund të jetë relativisht e padëmshme dhe një veprim i komunikimit jo-verbal me një nga miqtë tuaj për të treguar se jeni të mërzitur.

8.Të mos qeshni
10 Terrible Body Language Habits That Everyone Needs to Kick
Buzëqeshja është diçka që shpesh harrojmë ta bëjmë, veçanërisht në situata formale. Por është një mënyrë e shkëlqyeshme për të treguar besim dhe hapje. Dhe gjithashtu mund të bëjë që njerëzit e tjerë të buzëqeshin dhe të ndjehen më pozitivë.

Shpërndaje me dikë që ka nevojë për këtë informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *