Si të fitoni respektin tek dikush që nuk ju respekton?

1.Kërkojeni vet respektin
Disa njerëz, veçanërisht njerëz xhelozë ose të rreptë, nuk ka gjasa t’ju japin respekt nëse nuk u thoni atyre ta bëjnë këtë. Njerëzit e drejtpërdrejtë janë në gjendje të shprehin nevojat e tyre pa pasur frikë se çfarë do të ndodhë nëse veprojnë.

2.Mbani një qëndrim të drejtë
Image result for listening posture

Të qëndroni drejtë ju tregoni të tjerëve se ju refuzoni të mos respektoheni sepse ju nuk jeni një person budalla dhe mesatar. Shprehjet që ne përdorim vijnë nga sjelljet dhe qëndrimet e trupit që ne i marrim gjatë bisedës me të tjerët.

3.Mbani një kontakt efektiv sy më sy
Image result for eye contact
Shikimi i vetullës ose zona sipër syrit është një mënyrë për të pohuar mbizotërim mbi personin me të cilin po flisni. Të shohësh më ulët se niveli i syrit është një shenjë e të qenit pasiv. Këto të dhëna delikate për kontaktin me sytë janë mënyra që njerëzit i përdorin për të gjykuar nëse ju mendoni se meritoni respekt për veten tuaj.

4.Tregoni sukseset tuaja
Të qenit i aftë t’u tregoni të tjerëve për suksesin tuaj të kaluar, i ndihmon ata të shohin se çfarë personi i aftë jeni, ndërsa në të njëjtën kohë e pohoni atë për veten tuaj ndërsa thoni fjalët me zë të lartë me dikë tjetër.

5.Shmangni ndryshimin e zërit
Mos i bëni deklaratat tuaja në pyetje. Një ton në rritje i zërit tuaj në fund të një deklarate tingëllon si një pyetje. Të pyesni, në vend që të thoni atë që ju nevojitet është ndryshimi midis marrjes së asaj që dëshironi dhe lejimit të njerëzve të tjerë të zgjedhin për ju. Mos kini frikë të thoni atë që ndjeni.

6.Komandoni
Image result for command someone
Këmbëngulni për respektimin kur ndiheni të parespektuar. Tregojuni njerëzve saktësisht se çfarë sjellje kanë bërë më parë dhe si ju kanë disrespektuar. Mos pranoni më pak se ato që meritoni.

Nëse gjete vlerë në këtë artikull shpërndaje me tëtjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *