7 shenjat se jeni të varur nga sheqeri

1.Dëshirë e vazhdueshme për të ngrënë
Image result for eating
Hormonet leptinë dhe serotonin ndikojnë në rritjen e dëshirave për të ngrënë, ashtu si edhe kimikati për shpërblim-kënaqësi, dopamina. Përveç sheqerit, dëshirat për ushqime të kripura dhe yndyrore janë gjithashtu të zakonshme kur jeni i varur nga sheqeri.

2.Lodhje
Image result for tired
Mungesa e energjisë është një simptomë e zakonshme e atyre që kalojnë pa sheqer të rafinuar, i cili mund të shërbejë si burimi kryesor i energjisë nëse keqpërdoret. Ndjenjat fillestare letargjike fillojnë në rreth 24 orë pasi të ndërpresim marrjen e sheqerit. Mendërisht, ju mund të ndjeheni të mpirë dhe të shurdhër dhe keni vështirësi të komunikoni dhe të mendoni qartë.

3.Ankth
Në një studim të studiuesve në Universitetin Princeton u vërtetua se konsumimi i vazhdueshëm i sheqerit mund të ju shkaktojë ankth gjatë gjithë ditës.

4.Kokë-dhimbje
Dhimbjet e kokës janë ndoshta efekti anësor më i zakonshëm i konsumimit të sheqerit. Dhimbjet e kokës ndodhin për shkak të rritjes së papritur të sheqerit në gjak – i njohur si hiperglicemia – dhe uljes të papritur të sheqerit në gjak.

5.Ndjeheni në faj
Image result for anxiety
Të gjithë ne ndjehemi fajtorë për të ngrënë diçka që nuk duhet ta konsumojmë vazhdimisht. Sidoqoftë, kur gjithmonë konsumoni sheqer (ose ndonjë ushqim tjetër), mund të jetë shenja e një çrregullimi të ngrënies. Çrregullimet e të ngrënit mund të jenë shumë serioze në atë pikë sa të ndërpritet jeta juaj e përditshme dhe të rrezikoni shëndetin tuaj.

6.Nervozizëm
Image result for angry
Sa herë që ndryshon përbërja e hormonit të trurit dhe përbërjea neurotransmetuese, ndryshimet fillojnë të ndodhin edhe në sjelljen tonë. Tashmë e dimë, për shembull, që të mos ngrënit rregullisht na lë të ndjehemi letargjik dhe me nervozë.

7.Simptoma tjera
Simptomat tjera të varësisë ndaj sheqerit përfshinë: pagjumësinë, dhimbjen e muskujve, fryerjen dhe përzierjen e barkut.

Shpërndaje këtë informaicon të rëndësishëm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *