Gjërat që njerëzit me vetëbesim i shmangin në jetë

Qëllimet e tyre nuk janë diktuara nga të tjerët
Bota ka shumë qëllime “standarde” që pret që të gjithë të kenë: një shtëpi të madhe, një makinë të bukur, partnerë romantikë, fëmijë … të gjithë këta janë shënjuesit shoqërorë të suksesit. Individët me vetëbesim nuk lejojnë që këto pritje të diktojnë qëllimet e tyre.

Njerëzit e sigurtë adresojnë frikën e tyre
Image result for talking about problems hd
Frika mund të jetë e fuqishme kur bëhet fjalë për shkatërrimin e besimit të dikujt. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të siguroheni që nuk ju kontrollon, dhe kjo është gjithashtu arsyeja pse individët e sigurtë nuk lejojnë që jeta e tyre të qeveriset nga frika.

Nuk bëjnë justifikime
Image result for thinking listening hd
Vetë-efikasiteti është një tipar ku dikush ka një besim të brendshëm për kontrollin e tyre. Kjo është një tipar që të gjithë njerëzit e sigurtë kanë. Edhe pse disa gjëra janë jashtë fuqisë së tyre, ata përqendrohen në gjërat që ata mund t’i kontrollojnë. Për shembull:

-Ata nuk mund të kontrollojnë trafikun, por ata mund të kontrollojnë raportet e trafikut dhe të planifikojnë në përputhje me rrethanat në të ardhmen

-Ata nuk mund të kontrollojnë ngjarje të papritura, por ata mund të kontrollojnë reagimet e tyre ndaj tyre

Menaxhim i mirë i konflikteve
Image result for calming someone down
Nuk është e mundur të kalosh jetën pa provuar disa raste konflikti. Njerëzit e sigurtë e dinë se si ta menaxhojnë më mirë konfliktin, dhe ndonjëherë jo domosdoshmërisht sepse nuk përpiqen ta arrijnë atë plotësisht, por sepse besimi i tyre i pengon ata të bëjnë zgjedhje të dobëta të menaxhimit të konflikteve.

Dorzimi
Dikush i sigurt nuk heq dorë nga shpresat dhe ëndrrat e tyre. Pavarësisht se cilat çështje i drejtojnë ata gjatë rrugës, sa pengesa duhet të hidhen, ose sa blloqe përballen që kërcënojnë të prishin planet e tyre, individët e sigurt e dinë se ka merita në këmbëngulje. Ata nuk heqin dorë, edhe nëse:

-Ata nuk kanë kushte

-Ata pësojnë dështime

-Ata përballen me pengesa

-Ata marrin fjalë dekurajimi nga të tjerët

-Gjërat shkojnë keq

Kështu që filloni punën e vogël për të shmangur praktikat e caktuara së pari, dhe mund të gjeni që së shpejti do të shkëlqeni të njëjtat raste pozitive si njerëzit e sigurt përreth jush.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *