Ushqimet që mbajnë dhëmbët tanë të shëndetshëm dhe të bardhë

Në mënyrë që të kujdeseni mirë për dhëmbët tuaj, dentistët rekomandojnë të hani këto ushqime:

Karrota
Karota është e mirë për mukozën e gojës dhe mishrat e dhëmbëve. Ai gjithashtu e bën smaltin e dhëmbëve më të fortë. Karotat e freskëta janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbajtur dhëmbë të shëndetshëm.

Peshku
Të gjithë e dinë që dhëmbët kanë nevojë për kalcium, por fosfori është gjithashtu një nga elementët më të rëndësishëm për mbajtjen e dhëmbëve të shëndetshëm (por mbani në mend se peshqit mund të shkaktojnë një erë të pakëndshme).

Molla
Mollët janë tepër efektive kur bëhet fjalë për trajtimin e problemeve të dhëmbëve dhe parandalimin e tyre.

Kivi
Ky frut ka shumë vitaminë C. Nëse ju mungon vitamina C, prodhimi i kolagjenit do të zvogëlohet dhe mishi i dhëmbëve do të dëmtohen.

A reflektohet ngjyra e dhëmbëve tuaj nga ushqimi?


Më poshtë keni një list të pijeve që ndikojnë në dhëmbët tuaj.
Nëse nuk ju pëlqen ngjyra e dhëmbëve tuaj, ka gjëra që mund të bëni në lidhje me të. Përveç përdorimit të procedurave të ndryshme të zbardhjes, ju duhet të përjashtoni ushqime që mund të ndryshojnë ngjyrën e dhëmbëve tuaj.

Çaji dhe kafja. Çaji jeshil ka efektin më të ulët në ngjyrën e dhëmbëve. Limoni ose qumështi mund të neutralizojnë efektet e këtyre pijeve sidoqoftë.

Vera e kuqe. Ngjyra e verës dhe niveli i lartë i taninave e bëjnë atë një kampion në ndryshimin e ngjyrës së dhëmbëve. Pasi të keni pirë verë të kuqe, duhet ta lani gojën me ujë të pastër por mos i lani dhëmbët menjëherë. Pastrimi do të bëjë më shumë dëm sesa mirë.

Lëngjet. Lëngjet e frutave dhe perimeve kanë një efekt kaq të fortë, sepse ato përmbajnë acidin që dobëson dhëmbët dhe lejon që përbërësit e ngjyrës të ndikojnë më shumë tek ngjyra e dhëmbëve.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *