Cilat janë pesë gjuhët e dashurisë?

 

Një nga çështjet më të zakonshme të marrëdhënieve me të cilat përballen njerëzit sot është lufta për të shprehur dashurinë në mënyra të qëllimshme dhe kuptimplote ndaj dikujt tjetër.

Fjalë pohimi

The Best Way to Speak to a Partner Whose Love Language Is Words of ...

Lavdërimt dhe vlerësimi. Kur kjo është gjuha kryesore e dashurisë e dikujt, ata gëzojnë fjalë të mira dhe inkurajimin. Ata gjithashtu adhurojnë  shënime dashurie dhe mesazhe me tekst të lezetshëm. Ju mund tja rregulloni  ditën këtij personi duke i komplimentuar ose duke theksuar se çfarë bëjnë ata mirë.

Kohë produktive

The importance of quality time | Psychologies

Njerëzit me këtë gjuhë dashurie janë në kërkim të cilësisë mbi sasinë. Kështu që, kur bashkoheni, ata ndjehen të dashur ,nëse jeni të pranishëm dhe përqendroheni në to. Sigurohuni që të krijoni kontakte me sy, të afirmoni ato që po thotë personi tjetër.

Prekja fizike

Social Distancing Alone Is Making Me Crave Physical Touch | SELF

Një person me këtë gjuhë dashurie ndjehet i dashur përmes dashurisë fizike. Përveç mardhënies seksuale, ata që kanë prekje fizike si gjuhë e tyre parësore e dashurisë  është të ndjehen të dashur kur partneri i tyre tregon dashuri fizike në një farë mënyre si mbajtjen e dorës, prekjen e krahut. Ata thjesht duan të jenë pranë partnerëve të tyre fizikisht.

Aktet e shërbimit

How to Keep Housework From Hurting Your Marriage

Kur gjuha kryesore e dashurisë së dikujt është akt shërbimi, ata ndjehen të dashur dhe të vlerësuar kur njerëzit bëjnë gjëra të këndshme për ta. Pavarësisht nëse po ndihmon në  pastrimin e pjatave ose ndihmon të  rregulloj shtratin ,  këto veprime shërbimi shkojnë drejt e në zemrën e personit. Ata i adhurojnë  njerëzit që  bëjnë gjëra të vogla për ta.

Dhuratat

The Negative Stigma Behind Having “Receiving Gifts” As Your Love ...

Ata vlerësojnë jo vetëm dhuratën në vetvete, por edhe kohën dhe përpjekjen që dhuruesi i dhuratës vuri në të. Për më tepër, ata nuk presin domosdoshmërisht dhurata të mëdha ose të shtrenjta, gjuha e dashurisë që merr dhurata është më shumë ajo që qëndron pas dhuratës që u bën thirrje atyre.Për më tepër, njerëzit me këtë gjuhë dashurie shpesh mund të mbajnë mend çdo dhuratë të vogël që kanë marrë nga të dashurit e tyre sepse kjo bën një ndikim të tillë mbi ta.

Pasi të njihni gjuhën e dashurisë së njëri-tjetrit, do të shihni se është e lehtë ta vësh në veprim. Të flasësh gjuhën e dashurisë së partnerit tënd kërkon vetëm pak përpjekje dhe qëllim. Mos harroni, marrëdhëniet e shëndetshme nuk lindin, ato zhvillohen përmes vëmendjes dhe përpjekjes.

Shpërndaje me dikë  që  mund ti ndihmojë  ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *