Disa fakte interesante për abortin

 

Ne “Ndryshe”sot  do tu ju tregojmë  disa fakte interesante rreth abortin tek femrat.

The long five minutes: Abortion doulas bring comfort during a ...

 • 51% e njerëzve të anketuar në Sh.B.A thonë që aborti duhet të jetë legal në të gjitha ose shumicën e rasteve.
 • Çdo vit, rreth një milion fetuse vajzash abortohen dhe dhjetëra mijëra fëmijë vajza braktisen në Kinë për shkak të politikës së tyre “një-fëmijë”.
 • Abortimi i një fëmije për shkak të gjinisë së tij është i ligjshëm në Suedi.
 • Midis 100,000 dhe 500,000 aborte në vit vazhdojnë të kryhen në Indi vetëm sepse fetusi është femër.
 • Mbi 90% e grave që mësojnë se po mbajnë një fëmijë me Sindromën Daun, do të zgjedhin abortin gjatë mbajtjes së fëmijës së tyre.

Abortion AMA: What Is An Abortion Doula?

 • Islami lejon abortin nëse shtatzënia është një kërcënim për jetën e gruas ose nëse është rezultat i një përdhunimi dhe është më pak se 4 muaj.
 • Shumica e grave që kërkojnë një abort nuk janë adoleshentë: 58% janë në të 20-tat.
 • 40% e të miturve që kanë abort raportojnë se asnjë nga prindërit e tyre nuk e dinte për abortin.
 • 70,000 gra në të gjithë botën vdesin çdo vit nga abortet nëpë r rrugë.

Latin America's New Anti-Abortion Battle Line: Fetus Adoption Over ...

 • Në të gjithë botën, rreth një e katërta e shtatzënive përfundojnë në abort. Gati gjysma janë të paligjshme.
 • Qyteti i Vatikanit është një nga gjashtë vendet në mbarë botën që ndalojnë plotësisht abortin, edhe nëse jeta e nënës është në rrezik.
 • Nga 56 milion aborte që bëhen në të gjithë botën çdo vit, 45% nuk ​​konsiderohen të sigurta sipas standardeve të OBSH-së.

Shpërndaje me dikë  që  mund të  mësojë  nga ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *