5 aromat që mund të ju lehtësojnë stresin

Studimet kanë treguar që aromaterapia me të vërtetë ka një efekt në valët e trurit dhe mund të ndryshojë sjelljen. Jo të gjitha aromat janë krijuar me qëllim të  njejtë  dhe të  barabart, dhe as nuk ndikojnë në fiziologjinë dhe sjelljen njerëzore në të njëjtat mënyra.

Rozmarinë

Rozmarina shoqërohet me ndjenja të kënaqësisë. Është treguar se ka efekte pozitive në performancën dhe gjendjen shpirtërore.

Rosemary | San Diego Zoo Animals & Plants

Rozmarina gjithashtu ka demonstruar aftësinë për të ulur nivelet e kortizolit. Kjo do të thotë që aromaterapia e rozmarinës mund të jetë një zgjedhje e mirë për de-stresimin gjatë ditës.

Livando

Livando  shoqërohet me ndjenja të kënaqësisë, karakterizohet me performanc të  përmirësuar njohëse dhe humor.Madje thuhet se ka edhe efekte të tjera të buta qetësuese.

How to Grow Lavender Indoors in Pots — Growing Lavender From Seeds

Livando  është treguar që ul nivelin e kortizolit. Mund të qetësojë bebet dhe nënat e reja njësoj dhe të promovojë ndërveprime pozitive nënë-foshnjë.

 Mente

New Data on Peppermint Oil and Irritable Bowel Syndrome ...

Mente thuhet se rrit kujtesën dhe gatishmërinë. Mund të sigurojë një zgjidhje të shkëlqyeshme për njerëz shumë të lodhur dhe shumë të zënë,si studentët të stresuar dhe të mbingarkuar.

Limoni

A 14-day lemon water challenge to lose weight - BetterMe Blog

Disa studime kanë treguar që vaji i limonit mund të ketë efekte të tipit anti-depresiv. Është një zgjedhje e mirë për lehtësimin e stresit dhe përmirësimin e humorit gjithashtu.

 

Nëse ka një aromë që ju pëlqen që nuk është në këtë listë, kjo nuk do të thotë se mund të jetë e padobishme për lehtësimin e stresit. Fakti i thjeshtë që është i pëlqyeshëm për ju dhe mund të ju vë në një humor të ndryshëm, kështu që pse të mos bëni hulumtimin tuaj? Nëse duket se funksionon për ju, atëherë me çdo mënyrë, përdorni atë.

 

Shpërndaje me dikë  që  gjithmonë  ka stres!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *