5 mënyra të befasishme për tu motivuar

Ne”Ndryshe” sot do tu ju tregojmë  disa faktorë psikologjikë që ndikojnë në motivimin.

Nxitjet nganjëherë mund të ulin motivimin

Motivimi është thelbësor për suksesin, kështu që është e lehtë të kuptohet pse kjo është një temë kaq e nxehtë në kaq shumë fusha të ndryshme. Ekspertët janë gjithmonë në kërkim të mënyrave të reja për të bërë gjithçka, nga përmirësimi i motivimit të studentëve për të rritur motivimin për të ushtruar.

Strategies for Increasing Motivation

Ekzistojnë mjaft teori dhe këshilla të krijuara për t’i ndihmuar njerëzit të motivohen, por disa nga faktorët psikologjikë që mund të ndikojnë në motivim mund t’ju habisin. A e dini se suksesi në vizualizim mund të sulmojë? Apo që nxitjet ndonjëherë mund t’i bëjnë njerëzit më pak të motivuar?

Prezantoni Sfidat

5 Surprising Benefits of Learning to Draw | Goalcast

Kur përballeni me një detyrë, e cila ju duket më motivuese  duke bërë diçka të lehtë që keni bërë njëqind herë dhe që ndoshta mund ta bëni edhe me sy mbyllazi , ose të bëni diçka që është brenda sferës së mundësive, por kërkon të mësoni diçka të re ose të zgjasni ekzistencën tuaj tek aftësitë? Për shumë njerëz, opsioni i parë mund të jetë më i lehtë, por opsioni i dytë më sfidues duket që të tingëllojë më interesant dhe motivues.

Mos e vizualizoni suksesin

Strategies for Increasing Motivation

Një nga këshillat më të zakonshme për t’u motivuar është thjesht vizualizimi i suksesit, megjithatë hulumtimet sugjerojnë që kjo në të vërtetë mund të jetë kundërproduktive. Problemi është se njerëzit shpesh vizualizojnë veten në arritjen e qëllimeve të tyre, por kalojnë në vizualizimin e të gjitha përpjekjeve që shkojnë për t’i realizuar ato qëllime në realitet.Duke imagjinuar se keni arritur qëllimin e dëshiruar, ju jeni duke e varfëruar sasinë e energjisë që keni në dispozicion për t’i kushtuar vetë përmbushjes së detyrës.

Mer kontrollin

Strategies for Increasing Motivation

Njerëzit shpesh ndjehen më të motivuar kur ndihen sikur kanë kontroll mbi atë që do të ndodhë. A keni qenë ndonjëherë pjesë e një grupi ku ndjeheshit sikur me të vërtetë nuk keni pasur kontroll personal mbi rezultatin? A ndiheni veçanërisht të motivuar për të kontribuar në grup?

Një nga arsyet që njerëzit ndonjëherë nuk e pëlqejnë “punën në grup” është se ata e humbasin atë ndjenjën individuale të kontrollit dhe kontributit.

Përqendrohuni në udhëtimin, jo ​​rezultatin

Fiksimi i vazhdueshëm i rezultatit, i suksesit ose i dështimit, mund të dëmtojë seriozisht motivimin. Në hulumtimin e saj mbi mentalitete të ndryshme, psikologu Carol Dëeck ka zbuluar se lavdërimi i fëmijëve për tipare fikse (siç janë të zgjuarit ose tërheqja) në të vërtetë mund të ulin motivimin dhe këmbënguljen në të ardhmen.

The Best Weight-Loss Motivation Tips | Shape

Ky lloj lavdërimi, ajo beson, bën që njerëzit të zhvillojnë atë që njihet si një mentalitet fiks. Njerëzit me këtë mendim besojnë se karakteristikat personale janë thjesht të lindura dhe të pandryshueshme. Ata mendojnë se njerëzit janë ose të zgjuar ose memecë, bukuroshë ose të shëmtuar, atletikë ose jo-atletikë etj.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *