A është pudra për fëmijë e sigurt për foshnjat?

Pluhuri për bebe bëhet nga tali mineral ose niseshte misri. Nuk ka përdorime të domosdoshme mjekësore për pluhurin e foshnjës, por disa prindër e përdorin atë tek foshnjat dhe fëmijët e vegjël për të mbajtur lëkurën e zhytur të thatë dhe pa skuqje.

Johnson & Johnson stops selling talc-based baby powder | Financial ...

Efektet e mundshme shëndetësore të përdorimit të pluhurit të përditshëm për fëmijë

Janë bërë disa studime mbi efektet e mundshme shëndetësore të pluhurit të talcumit dhe përdorimit të pluhurit për fëmijë gjatë viteve. Shumë nga rezultatet kanë qenë jokonkluzive, por ekzistojnë dy shoqata të mundshme për të cilat prindërit duhet të dinë më shumë.

 

Qështjet e frymëmarrjes

 

Talc baby powder concerns setback for J&J's consumer products unit

Akademia Amerikane e Pediatrisë raporton se talku ose niseshtja e misrit në pluhurin e foshnjës mund të jetë veçanërisht i dëmshëm për foshnjat, sepse ata mund të marrin frymë në grimcat e vogla në pluhur, duke dëmtuar mushkëritë e tyre.

Shqetësimet e kancerit

Ndërsa ka pasur disa prova për një lidhje midis talcit dhe kancerit, është ende e paqartë nëse ekziston një lidhje direkte.

3 Ways to Use Talcum Powder Safely - wikiHow

Rreziku më i përmendur shpesh në lidhje me përdorimin e pluhurit të talkut është një shqetësim që ai mund të hyjë në traktin riprodhues të një gruaje. Për shembull, ka pasur raporte për talc që gjenden në tumoret e vezoreve te gratë që raportuan përdorimin e përditshëm të pluhurit për fëmijë çdo ditë në zonën e tyre gjenitale.

Nevojiten më shumë hulumtime për të konfirmuar nëse pluhuri i foshnjës shkakton kancer apo jo, por ky hulumtim është i denjë për disa pauza.

 

Përdoreni  pluhurin e fëmijëve në mënyrë të sigurtë

Nëse vendosni, megjithatë, mund të dëshironi të merrni parasysh kujdes të veçantë, veçanërisht me vajzat, pasi pluhuri mund të udhëtojë deri në vaginë. Kufizimi i sasisë që përdorni dhe sa shpesh e përdorni gjithashtu mund të jetë lëvizje e mençur.

Pin by María Elvira ♧ on Posters | Weird vintage, Vintage posters ...

Për të mos lejuar që foshnja juaj të marrë frymë në pluhurin e foshnjës, aplikojeni pluhurin e foshnjës në dorën tuaj së pari, larg syve, hundës dhe foshnjës, pastaj lyeni pluhurin mbi këmbët dhe lëkurën përreth (jo direkt në) organet gjenitale.

 

Sigurohuni që të mos shkundni pluhurin e foshnjës kurrë drejtpërdrejt mbi fëmijën tuaj dhe gjithmonë mbajini pluhurin e foshnjës jashtë mundësive të fëmijëve.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *