Disa simpotoma rreth alergjis së maceve

 

 

Shkaqet

This New Vaccine Could Help Reduce Cat Allergies :: WRAL.com

Gjenetika duket se ka një rol në zhvillimin e alergjive, do të thotë që ju keni më shumë të ngjarë t’i përjetoni ato nëse keni anëtar të familjes që janë gjithashtu alergjikë.

Sistemi juaj imunitar bën antitrupa për të luftuar substancat që mund të dëmtojnë trupin tuaj, si bakteret dhe viruset. Në një person që ka alergji, sistemi imunitar gabon një alergjen për diçka të dëmshme dhe fillon të bëjë antitrupa për ta luftuar atë. Kjo është ajo që shkakton simptoma alergjie të tilla si kruajtja, hunda e skuqur, skuqjet e lëkurës dhe astma.

Simptomat

Cat Allergies: Symptoms and Treatment

Alergjitë për mace mund të mos shfaqen për disa ditë nëse ndjeshmëria ose niveli i alergjenit tuaj është i ulët.

Shenjat e zakonshme të një alergjie për mace zakonisht pasojnë menjëherë pasi të vini në kontakt me njollat ​​e maceve, pështymën ose urinën.

Alergjeni mund të shkaktojë ënjtje dhe kruajtje të membranave përreth syve dhe hundës, zakonisht çon në inflamacion të syve dhe në një hundë të mbushur. Disa njerëz mund të zhvillojnë një skuqje në fytyrë, qafë ose në gjoksin e sipërm si përgjigje ndaj alergjenit.

Si diagnostikohen alergjitë për mace

Ekzistojnë dy mënyra për të testuar për çdo alergji, duke përfshirë edhe macet: testimin e lëkurës dhe testet e gjakut. Ekzistojnë dy lloje të testeve të alergjisë së lëkurës. Një test lëkure dhe një test intradermal i lëkurës. Të dy testet japin rezultate të shpejta dhe kanë tendencë të kushtojnë më pak sesa testet e gjakut. Nëse jeni alergjik ndaj maceve dhe alergeneve të maceve futen në mushkëri, alergjenët mund të kombinohen me antitrupa dhe të shkaktojnë simptoma. Këto mund të përfshijnë vështirësi në frymëmarrje dhe kollitje. Alergjia ndaj maceve mund të shkaktojë një sulm akut të astmës dhe mund të jetë një shkas për astmën kronike.

Cat Allergies: Symptoms and Treatment

Deri në 30 përqind të njerëzve me astmë mund të kenë një sulm të rëndë kur vijnë në kontakt me një mace. Ju duhet të flisni me mjekun tuaj për një plan trajtimi nëse simptomat tuaja bëhen shqetësuese ose të pakëndshme.

Disa ilaçe mund të ndërhyjnë në testimin e lëkurës, kështu që bisedoni me mjekun tuaj se cili test është më i miri për ju. Testimi i lëkurës zakonisht bëhet nga një alergolog për shkak të mundësisë së reaksioneve të rënda gjatë testimit.

 

Shpërndaje me dikë që ta ndash këtë informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *