Psikologët tregojnë ngjyrat ideale për dhomat e shtëpisë suaj

Ngjyra e dhomës ku jeni ulur mund të ndikojë në mënyrën se si ndiheni, sipas psikologjisë.

  1. Për kuzhinë: e verdhë

Turns Out There Are Perfect Colors for All the Rooms in Your Home, According to Psychologists

Ngjyra e verdhë rrit prodhimin e serotoninës në trupin tuaj dhe rrit oreksin tuaj, duke e bërë atë ngjyrën më të përshtatshme për kuzhinën. Kjo është edhe arsyeja pse shumica e restoranteve janë me ngjyrë të verdhë.

  1. Për zyrën e shtëpisë ose palestrën: e kuqe

Turns Out There Are Perfect Colors for All the Rooms in Your Home, According to Psychologists

Sipas ekspertëve, ngjyra e kuqe i bën njerëzit më produktivë. Kur punoni në një zyrë ose dhomë me ngjyrë të kuqe, shpejtësia dhe forca e reagimit të një personi janë rritur.

  1. Për dhomën tuaj të gjumit: blu

Turns Out There Are Perfect Colors for All the Rooms in Your Home, According to Psychologists

Ngjyra blu ka fuqinë për t’ju qetësuar dhe mbush dhomën me qetësi. Lehtësisht një nga ngjyrat më relaksuese për tu parë, e bluja ngjall emocion dhe mund të ulë shkallën e pulsit të një personi.

  1. Për hyrje dhe korridore: gri

Turns Out There Are Perfect Colors for All the Rooms in Your Home, According to Psychologists

Sipas stilistit të famshëm të brendshëm, Susan Bednar Long, ngjyra gri është më e përshtatshme për hyrje dhe korridore, pasi shërben si një neutral ndaj dhomave të tjera.

  1. Për një dhomë artizanale ose dhomë studimi: jargavan

Turns Out There Are Perfect Colors for All the Rooms in Your Home, According to Psychologists

Jargavan ose e vjollca është thellësisht e lidhur me imagjinatën dhe krijimtarinë. Leonardo da Vinci besonte se fuqia e meditimit u rrit për 10 herë kur bëhej në dritë vjollcë.

  1. Për dhomën e ndenjes: portokall

Turns Out There Are Perfect Colors for All the Rooms in Your Home, According to Psychologists

Portokalli mund t’ju ​​bëjë të ndjeheni të ngazëllyer dhe entuziastë ndërsa ajo provokonë gjithashtu ndjenja ngrohtësie. Për shkak të vetive të saj, portokalli është më i përshtatshmi për dhomat e ndenjes ose zonat thelbësore të shtëpisë tuaj.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *