6 këshilla që mund t’ju ndihmojnë të shpëtoni në situatat e rrezikshme

Ne “Ndryshe” kemi krijuar një listë të këshillave thelbësore për të gjitha llojet e problemeve që mund të gjendeni brenda, nga një udhëtim në plazh për të gjetur ujë në raste urgjente.

 

Si ti mbijetoni një zhytjeje në ujëvarë

11 Survival Tips That May Help You Escape Risky Situations

Merrni frymë thellë për t’u përgatitur për rënien pak përpara se të kaloni dhe sigurohuni që të pozicionoheni në mënyrë që të uleni së pari këmbët. Mbështillni krahët rreth kokës me bërrylën tuaj të shtypur për ta mbyllur atë nga uji, pastaj tensiononi muskujt, shtypni këmbët së bashku dhe mbyllni fort gojën dhe sytë. Sapo të godisni ujin në fund, filloni të notoni para se të dilni në sipërfaqe.

 

Si të mbijetojmë duke rënë në pragje të lumit

11 Survival Tips That May Help You Escape Risky Situations

Së pari, duhet të kapni çdo gjë që mund të gjeni rreth jush, si një guximtar sa më shpejt të jetë e mundur, për të ndaluar veten që të mos tërhiqeni në rrezik të mëtejshëm. Edhe nëse uji është mjaft i cekët, nuk duhet të ngriheni në këmbë dhe të përpiqeni të ecni në breg, sepse mund të tërhiqeni përsëri nga rryma. Së pari duhet të përpiqeni të notoni poshtë lumit në bregun më të afërt.

 

Si të shpëtojmë nga rëra

11 Survival Tips That May Help You Escape Risky Situations

Vendoseni peshën tuaj mbi këmbën e djathtë dhe me këmbën e majtë, tundni këmbën, në këtë  mënyrë të ngadaltë çoni këmbën deri në sipërfaqe dhe vendosni gjurin tuaj mbi rërë në një pozicion gjunjëzues. Me peshën tuaj tani në këmbën e majtë të gjunjëzimit, shkundni këmbën e djathtë duke u mbështetur përpara, derisa të mund ta rritni në një pozitë në gjunjë dhe të zhvendoseni nga rëra.

Këshillë : Mos u përpiqni t’i tërheqni këmbët fort, sepse ligamentet e gjurit mund të shqyehenë.

Si të krijoni një pus të rrjedhshëm për ujë të pijshëm të freskët

11 Survival Tips That May Help You Escape Risky Situations

Duke bërë një pus të rrjedhshëm mund të gjeni dhe rimbushni ujësjellësin tuaj. Ky tip është i përsosur për zonat me pyje. Së pari gjeni një zonë me tokë të errët ose të lagësht, që mund të thotë se ka ujë nëntokësor. Gërmoni një vrimë rreth 2 m të gjerë dhe 1 m thellë ,para se të vendosni anën pjesën e poshtme rrethojeni me gurë sepse do të parandalojnë që papastërtia të përzihet me ujin tuaj të ëmbël.

Si të demistoni dritaret e automjetit tuaj

11 Survival Tips That May Help You Escape Risky Situations

Fërkoni një patate të papjekur të përgjysmuar në pjesën e brendshme të xhamit tuaj duke përdorur pjesën e mesit të patates , duke u siguruar që ajo të përhapet në mënyrë të barabartë në të gjithë xhamin. Pasi të jetë tharë, dritarja juaj do të ndalojë  së avulluari  për shkak të niseshtes që gjendet në të.

Si të bëni sapun në natyrë

11 Survival Tips That May Help You Escape Risky Situations

2 përbërësit që janë të nevojshëm për sapun janë vaji dhe alkali. Vaji mund të jetë vaj kafshësh ose peshku dhe alkali mund të bëhet nga hiri i drurit të djegur ose alga detit. Duhet ta lani hirin në ujë dhe ta tendosni me vaj përpara se të ziejë derisa të gjithë lëngu të ketë avulluar, pastaj lëreni të ftohet.

Filloni me më shumë vaj sesa alkali sepse shumë alkali mund ta bëjnë lëkurën tuaj të thatë dhe të lënduar.

 

Shpërndaje me dikë që ti ketë parasysh këto informacione me vete!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *