Pse nuk mund të flemë pa batanije, madje edhe gjatë një nate të nxehtë

 

Duket sikur ata kanë fuqi magjike dhe kur ne mbulohemi me to, ne flemë më shpejt. Edhe netët e nxehta nuk janë ndryshe. Ka disa arsye pse ne jemi kaq të lidhur me ta. Sot ne “Ndryshe” do tu ju spjegojmë arsyet e këtij artikulli.

Rregullon temperaturën e trupit tonë.

Why We Can’t Sleep Without a Blanket, Even on a Hot Night

Ne jemi krijesa me gjak të ngrohtë, që do të thotë se trupi ynë rregullon temperaturën e tij të brendshme, dhe kjo është ajo që na ndihmon të qëndrojmë të ngrohtë. Sidoqoftë, kur jemi në një gjumë të thellë, i gjithë kontrolli ynë zhduket kjo është kur kërkojmë ndihmë nga gjërat përreth nesh. Dhe batanijet ndihmojnë trupin tonë të rregullojë dhe të ruajë temperaturën që na nevojitet.

Batanijet ulin stresin dhe ankthin.

Why We Can’t Sleep Without a Blanket, Even on a Hot Night

Serotonin është një nga kimikatet “të ndjehesh mirë” që luan një rol të rëndësishëm për të na mbajtur të lumtur dhe të qetë. Kur jemi të stresuar dhe në ankth, është e vështirë të flesh gjumë. Sidoqoftë, pasi të mbulohemi, sasia e këtij kimikati rritet dhe ato ndjenja fillojnë të largohen.

 

Batanijet na ndihmojnë të biem në gjumë.

Everything you need to know about weighted blankets

Batanije krijojnë një mikroklimë, një pengesë ku temperatura nuk ndryshon shumë. Kjo ngroh lëkurën tonë dhe faktorët përreth që qetësojnë trupin tonë nuk do të na ndikojnë aq shumë. Pra, ne flemë më shpejt dhe kemi një gjumë më të mirë dhe më pak të shqetësuar.

 

Ndihemi të mbrojtur dhe të sigurt.

13 Best Cooling Weighted Blankets If You Sleep Hot in 2020

Batanijet shkaktojnë ndjenjën tonë të sigurisë sepse frika më e zakonshme që kishim kur ishim fëmijë ishte frika nga errësira. Pra, kur ajo ndjenjë filloi ne do të mbuloheshim plotësisht. Ishte largimi ynë magjik që luftoi frikën tonë dhe na bëri të ndjehemi të mbrojtur. Kjo ndjenjë e sigurisë mbetet ende sot me ne kur jemi nën batanijet.

 

A fleni me batanin tuaj edhe nëse është nxehtë? A ju ndihmon të bini në gjumë më shpejt?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *