Disa zakone që mund tju sjellin fat të keq

Duket se pasuria gjithmonë favorizon disa njerëz ndërsa i lë të tjerët në errësirë. A mendoni se ka të bëjë me fatin? Shkencëtarët nuk pajtohen me këtë: psikologët dhe matematikanët janë në gjendje të identifikojnë një model të qartë midis sjelljes njerëzore dhe suksesit që ata mund të arrijnë.

 

Ata rrallë dështojnë.

10 Habits That Can Turn Anyone Into a Someone With Bad Luck

Sado paradoksale që mund të duket, ai që ka gabimet më të pakta ndalon të përpiqet për sukses në një moment. Shkencëtarët nga Universiteti i Arizonës përcaktuan që raporti ideal për dështimet është 15%. Një eksperiment me modelet matematikore i ndihmoi ata me këtë. Ata u përpoqën të mësojnë inteligjencën artificiale për të renditur materialet. Nëse detyra ishte kryer 85% e saktë, procesi shkoi më shpejt. Kur makina dha përgjigje të sakta më shpesh se 85% të kohës, detyra u vlerësua të ishte shumë e lehtë dhe dukej e pakuptimtë të kërkosh informacione të reja dhe mënyra alternative për një zgjidhje.

E njëjta gjë vlen për njerëzit: sukseset e shpeshta i bëjnë ata të ndjehen më të qetë. Prandaj, lehtë mund ta lini veten të dështojë 15% të kohës në atë që po bëni.

 

Ata gjithmonë përpiqen të jenë një person i mirë.

10 Habits That Can Turn Anyone Into a Someone With Bad Luck

Gjithmonë të jesh isjellshmë  apo të përpiqesh të kënaqësh të gjithë nuk është rruga e suksesit. Ndërsa disa njerëz përpiqen të përçojnë mendimin e tyre në një mënyrë të sjellshme dhe të bëjnë lëshime, të tjerët vazhdojnë të mbrojnë me forcë pozicionet e tyre. Dhe në fakt janë këta të fundit që arrijnë suksesin më shpesh. Prandaj, mos kini frikë nga kritikët e ashpër dhe mos hiqni dorë pasi të dëgjoni komente negative.

Ata anashkalojnë mëngjesin dhe konsumojnë pijet e gabuara.

10 Habits That Can Turn Anyone Into a Someone With Bad Luck

Ekspertët kanë zbuluar se dita më produktive kalohet nga ata që arrijnë të bëjnë gjëra të rëndësishme në mëngjes dhe të cilët mund të ruajnë përqendrimin e tyre për një kohë të gjatë. Nuk është e vështirë të bësh. Për shembull, mos refuzoni të hani mëngjes. Ushqimi i parë do t’ju ofrojë energji dhe do të përmirësojë kujtesën tuaj afatshkurtër.

 

Ju e nënëvlerësoni vlerën e emocioneve.

10 Habits That Can Turn Anyone Into a Someone With Bad Luck

Inteligjenca e ulët emocionale mund të shkaktojë dështim si në punë ashtu edhe në jetën tuaj personale. Ata që nuk dinë të lexojnë ndjenjat e të tjerëve, privojnë vetveten nga mundësia për të bërë kompromis dhe t’u përgjigjen shpejt ndryshimeve. Besohet se inteligjenca emocionale mund të zhvillohet duke lexuar libra, duke studiuar pikturë dhe duke shikuar filma të mirë.

Ata prezantojnë veten me emrin e tyre të plotë.

10 Habits That Can Turn Anyone Into a Someone With Bad Luck

Statistikat tregojnë se ekziston një lidhje e drejtpërdrejtë midis gjatësisë së emrit të një personi dhe pagës së tyre. Prandaj, nëse keni një shans të përdorni një emër më të shkurtër, bëjeni atë. Një emër jo shumë zyrtar ju bën të dukeni më të hapur për njerëzit e tjerë dhe i bën ata t’ju besojnë më shumë. Studiuesit llogaritën se një letër shtesë në emrin tuaj mund të zvogëlojë pagat tuaja me 3,600 dollarë në vit.

Keni ndonjë sekret për suksesin? Cilat zakone do t’i quani “të suksesshme”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *