5 Ushqime që ndihmojnë në uljen e ankthit

Ankthi është një problem i zakonshëm për shumë njerëz.Është një çrregullim që karakterizohet nga shqetësime dhe nervozizëm i vazhdueshëm, dhe nganjëherë lidhet me shëndet të dobët të trurit. Ilaçet shpesh kërkohen si trajtim.

Salmon

Baked Salmon | Gimme Some Oven

Salmoni mund të jetë i dobishëm për uljen e ankthit.Ai përmban lëndë ushqyese që promovojnë shëndetin e trurit, duke përfshirë vitaminën D dhe acidet yndyrore omega-3 acidin eikosapentaenoik (EPA) dhe acidin dokosahexaenoic (DHA).

EPA dhe DHA mund të ndihmojnë në rregullimin e neurotransmetuesve dopaminën dhe serotoninën, të cilat mund të kenë veti qetësuese dhe relaksuese.

 

 Kamomili

8 benefits of chamomile tea

Kamomili është një barishte që mund të ndihmojë në uljen e ankthit.Ai përmban sasi të larta të antioksidantëve të provuar për të zvogëluar inflamacionin, i cili mund të zvogëlojë rrezikun e ankthit.

Disa studime kanë ekzaminuar lidhjen midis kamomilit dhe lehtësimit të ankthit.

Ata kanë zbuluar që ata të cilët janë diagnostikuar me çrregullim të ankthit të përgjithësuar (GAD) pësuan një ulje dukshëm më të madhe të simptomave pas konsumimit të ekstraktit nga kamomili.

Shafran i Indisë

Does turmeric have anticancer properties?

Shafran i Indisë është një erëz që përmban kurkumin, një përbërës i studiuar për rolin e tij në promovimin e shëndetit të trurit dhe parandalimin e çrregullimeve të ankthit.

Studimet e kafshëve dhe tubave të testit sugjerojnë se kurkumina mund të forcojë acidin yndyror omega-3 në tru duke ndihmuar trupin tuaj ta sintetizojë atë më me efikasitet.

Çokollatë e zezë

The Unexpected Benefits of Dark Chocolate on Your Brain

Përfshirja e disa çokollatave të errëta në dietën tuaj mund të jetë gjithashtu e dobishme për të lehtësuar ankthin.

Ajo përmban flavonole, të cilat janë antioksidantë që mund të përfitojnë funksionin e trurit.Ata e përmirësojn rrjedhën e gjakut në tru dhe promovuar aftësinë e tij për t’u përshtatur në situata stresuese.

Këto efekte mund t’ju lejojnë të përshtateni më mirë në situatat stresuese që mund të çojnë në ankth dhe çrregullime të tjera të humorit.

 

Kos

Nëse vuani nga ankthi, kosi është një ushqim i shkëlqyeshëm për t’u përfshirë në dietën tuaj.

Is yogurt part on a healthy diet? - Yogurt in Nutrition

Probiotikët, ose bakteret e shëndetshme, që gjenden në disa lloje të kosit mund të përmirësojnë disa aspekte të mirëqenies tuaj, përfshirë shëndetin mendor.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *