Disa metoda se si ta futni në gjumë fëmijën tuaj nëse nuk ndalojnë së qari

 

Metoda e vënies në gjumë

How to Sleep Train Your Child If You Don’t Want Them to “Cry It Out”

Kjo metodë nënkupton gradualisht bërjen e gjumit të fëmijës tuaj më vonë. Nëse përpiqeni ta ulni fëmijën tuaj në orën 9 pasdite, fëmija vazhdon të qajë për 45 minuta, dhe më pas përfundimisht ju hiqni dorë, provoni ta zhvendosni kohën e gjumit pas 45 minutash. Kjo teknikë mund të ju ndihmojë të përdorni makinën e gjumit natyral të fëmijës tuaj dhe ta bëni të bjerë në gjumë më shpejt dhe më lehtë.

 Ledhatimi i veshëve

How to Sleep Train Your Child If You Don’t Want Them to “Cry It Out”

Sipas ekspertëve, fëmijët kanë tendencë të bien në gjumë më të lehtë kur ekzistojnë një seri ritualesh të këndshme dhe të parashikueshme që krijojnë skenë për të fjetur. Ashtu si në metodën që diskutuam më lart, ju duhet të gjeni kohën kur fëmija juaj bie në gjumë natyrshëm dhe shtoni disa ritme qetësuese që do të fillojnë rreth 20 minuta para gjumit të tyre dhe gradualisht do të bëjë  fëmijën tuaj të fle. Mund të provoni gjërat që janë më të mirat për fëmijën tuaj  si një  masazh të veshëve , të lexoni   përalla ose edhe një histori.

 

Metoda e përshperitjeve të fjaleve të mira

How to Sleep Train Your Child If You Don’t Want Them to “Cry It Out”

Kjo është një tjetër metodë e gjumit me stres të ulët që konsiston në lënien graduale të fëmijës tuaj vetëm gjatë gjumit. Ju mund të filloni duke e lënë fëmijën tuaj të flejë kur është i përgjumur, por ende  i zgjuar. Përshpëritini fëmijës suaj në veshë kjo i ndihmon ata që të jenë më të sigurt me ju dhe i perkujton ata që ju ka pranë.

Gjërat që ju duhet të mbani mend vini në gjumë fëmijën tuaj

How to Sleep Train Your Child If You Don’t Want Them to “Cry It Out”

  • Zgjidhni metodën që i përshtatet familjes suaj. Ekspertët sugjerojnë të planifikoni fillimin e stërvitjes së gjumit kur ju dhe partneri juaj nuk keni shumë gjëra që po ndodhin në jetën tuaj, pasi netët e para mund të jenë pak të vështira dhe të lodhshme. Sigurohuni që ju dhe partneri juaj të kuptojnë se çfarë do të bëni dhe si do t’i bëni gjërat.
  • Të jetë i qëndrueshëm. Sapo të hartoni një plan, rrini në të. Sigurohuni që të ndiqni rutinën e stërvitjes së gjumit për të paktën disa netë në fillim. Mos harroni se fëmijëve u duhet kohë për t’u mësuar me ndryshimet, ashtu si ju dhe partneri juaj.
  • Bëhuni gati për një rikthim. Ekspertët paralajmërojnë prindërit që fëmijët ndonjëherë mund të bien nga rutina e gjumit, edhe kur duket se trajnimi i gjumit po shkon mirë. Kjo mund të ndodhë për shkak të dhëmbëve, problemeve shëndetësore ose mësimit të aftësive të reja. Jini të durueshëm.

How to Sleep Train Your Child If You Don’t Want Them to “Cry It Out”

Pavarësisht se cila teknikë e trajnimit të gjumit ju zgjidhni, mjekët paralajmërojnë prindërit që të gjithë duhet të praktikohen te fëmijët e shëndetshëm. Prandaj është më mirë të konsultoheni me pediatrin tuaj përpara se të filloni të stërvitni për gjumë fëmijën tuaj.

 

A e keni pasur problem me fëmijën tuaj që ta vini në gjumë ? Cilat metoda keni përdorur? A funksionuan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *