6 shenjat që tregojnë se ju konsumoni shumë kripë

 

Etja e tepruar

7 Signs You’re Eating Too Much Salt

Natriumi që gjendet në kripë ndihmon në balancimin e lëngut në trupin tuaj. Kur hani shumë kripë, trupi juaj ka nevojë për më shumë lëngje për të ndihmuar në pastrimin e sistemit tuaj në mënyrë që muskujt tuaj dhe organet e tjera të mund të funksionojnë siç duhet. Kjo është mënyra e trupit tuaj për të korrigjuar raportin e ujit të natriumit, dhe uji i pijshëm është mënyra më e mirë për t’i rikthyer gjërat në normale.

Mos harroni se mos pirja e mjaftueshme e ujit mund ta detyrojë trupin tuaj të nxjerrë lëng nga qelizat dhe kjo mund t’ju bëjë të dehidratohen.

Ndryshimet në urinim

Adjusting to Your Neobladder | BladderCancer.net

Si rregull, grumbullimi i natriumit në trupin tuaj provokon ndryshime serioze në urinim që mund të ndodhin për shkak të dy arsyeve:

Konsumimi i shumë kripe bën që veshkat tuaja të punojnë jashtë orarit në mënyrë që ta largojnë atë nga trupi. Kjo mund të rezultojë në sëmundje të veshkave që zakonisht e bën urinimin më të shpeshtë me nevojën tuaj e cila duket transparente ose plotësisht e qartë.

Të keni shumë natrium në trupin tuaj mund të jetë rezultat i humbjes së lëngjeve që shpesh çon në dehidrim. Kur ka humbje të konsiderueshme të ujit në trup, prodhimi i urinës tuaj zvogëlohet dhe bëhet i trashë dhe i verdhë i errët.

Kockat e akut

Marrja e kripës mund të jetë një pengesë e madhe për një skelet të guximshëm. Kur hani shumë kripë të rregullt tryeze, veshkat tuaja nuk mund ta shpërlajnë plotësisht, dhe kjo rrit humbjen e kalciumit në masë të madhe. Një mungesë kronike e kalciumit mund të rezultojë në kocka të dobëta, probleme me dhëmbët tuaj, madje mund të shkaktojë një zhvillim të osteoporozës.

 

Dhimbje muskulore

7 Signs You’re Eating Too Much Salt

Ruajtja e ekuilibrit të duhur të natrium-kaliumit është thelbësor për shëndetin tuaj pasi këto elementë kimike janë përgjegjës për kontraktimet e muskujve. Nëse e mërzitni ekuilibrin duke e tepruar me kripë deti ose duke tejkaluar ushqime të kripura, mund të pësoni ngërçe ose ngushtësi dhe dhimbje në muskujt tuaj.

 

Dhimbje koke të vazhdueshme

Konsumi i tepërt i natriumit rrit vëllimin e gjakut tuaj në mënyrë që të marrë më shumë hapësirë ​​në enët e gjakut. Ky zgjerim i enëve të gjakut shkakton presion të lartë të gjakut (hipertension) dhe si rezultat, mund të shkaktojë dhimbje koke të rënda.

Problemet njohëse

7 Signs You’re Eating Too Much Salt

Hipertensioni i shkaktuar nga konsumi i lartë i kripës mund të dëmtojë arteriet që çojnë në trurin tuaj. Kjo mund të ndikojë në aftësinë tuaj për të menduar qartë dhe për ta bërë më të vështirë për ju që të përqendroheni në detyrat e përditshme.

Përveç kësaj, dehidratimi i vazhdueshëm mund të çojë në kujtesë të dobët, ndjenjën e lodhjes dhe kohën e ngadaltë të reagimit.

Sa kripë konsumoni çdo ditë? Na tregoni për zakonet tuaja të ngrënies në komente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *