5 Gjërat që ju shkaktojnë fryrje të stomakut

 

Konsumim i shumtë

3 Ways to Recover from Eating Too Much - wikiHow

Stomaku i njeriut ka të bëjë me madhësinë e grushtit tuaj të mbyllur. Nëse sasia e ushqimit në pjatën tuaj do të ishte më e madhe se ajo, ju po kërkoni fryrjen e stomakut.

Ju mund të keni përjetuar fryerje pasi të keni ngrënë ndonjë nga perimet e mëposhtme:

kastravecë

lulelakër

brokoli

lakër

lakër jeshile

lakër Brukseli

fasule

lakër e kuqe

kajsi

 

Pije sportive(energjike)

How to Assess the Quality of a Sports Drink: 10 Steps

Fakti që pijet e gazuara shkaktojnë fryrje, sigurisht që të gjitha ato flluska po kombinohen për të bërë një flluskë gjigande gazi në sistemin tuaj tretës. Pijet e tjera jo të gazuara, veçanërisht ato të ëmbëlsuara me Sorbitol, mund të shkaktojnë shqetësime dhe ryerje gastrointestinale.

Medikamente të caktuara

What you need to know about taking medication into the UAE | FCM

Lundrimi kronik quhet dispepsi funksionale. Nëse kjo ndjenjë shqetësimi dhe plotësie ka ndodhur të paktën një herë në javë dhe për një periudhë prej 6 muajsh ose më gjatë, ju jeni një i sëmurë kronik. Sipas studimeve deri në 40% të personave që kanë dispepsi funksionale këshillohen me një mjek, dhe gjendja ndikon negativisht në frekuentimin dhe produktivitetin në vendin e punës. ‘

 

Ushqim i lartë me yndyrë

12 healthy high-fat foods

Studimet gjithashtu thonë se njerëzit që vuajnë nga fryrja duhet të zvogëlojnë stresin dhe ankthin, dhe se ata duhet të hanë ushqime të vogla, të rregullta, me pak yndyrë për të ndihmuar në shmangien e blozës.

Shpërndaje me dikë që  mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *