7 Shenja që duhet të ndaloni të hani gluten menjëherë

 

Tretje e parregullt

The brain-gut connection: How mental health affects digestion ...

Një nga indikacionet më të zakonshme të intolerancës së glutenit është tretja e parregullt e vazhdueshme duke përfshirë gaz të tepërt, dhe madje edhe kapsllëk ose diarre.

 

Ndryshime të shpeshta të humorit

5 Signs Your Mental Health is Falling Apart - Maximum Psych - Medium

Ndryshime të shpeshta dhe të rënda të humorit mund të shihen tek ata njerëz me një intolerancë ndaj glutenit. Nëse ndiheni në depresion, ankth ose tepër aktiv, kushtojini vëmendje kur po ndodhin këto ndryshime të shpeshta të humorit.

 

Probleme të përbashkëta

Joint Pain Archives - Donald Ives, FNP

Inflamacioni është një shkak i zakonshëm i dhimbjes së gjunjëve dhe nyjeve të tjera. Për disa njerëz, gluteni mund të shkaktojë një rritje të inflamacionit në trup.

 

Pilarët e keratozës

Psoriasis and keratosis pilaris: What to know

“Keratosis Pilaris”, e njohur edhe si lëkura e pulës, për shkak të gungave të ngritura në sipërfaqen e lëkurës. Ato shkaktohen nga pamundësia për të thithur siç duhet acidet yndyrore dhe vitaminën A. Kjo manifestohet pas dëmtimit të zorrëve të shkaktuara nga ekspozimi i vazhdueshëm ndaj glutenit me kalimin e kohës.

Lodhje e rëndë dhe e vazhdueshme

Tiredness and Anxiety: What You Can Do About Your Fatigue

Ndjenja e të jetuarit në një gjendje të vazhdueshme të mjegullës ose lodhjes ku çdo vendim duket të jetë i vështirë mund të jetë një tregues që diçka nuk është në rregull.

 

Fibromialgjia dhe lodhje kronike

Simple explanations of Fibromyalgia Chronic Fatigue Syndrome

Lodhja kronike ose fibromialgjia janë një diagnozë gjithëpërfshirëse që zakonisht tregon se shkaku i vërtetë i lodhjes nuk është identifikuar. Ndjeshmëria ndaj glutenit mund të luajë një rol në lodhje dhe në të vërtetë mund të jetë përgjegjëse.

 

Migrenë dhe dhimbje koke të forta

Migraine Headache or Something More – Determining the Cause of ...

Ka shumë shkaktues për migrenën, këtu hyn madje edhe gluteni.Një studim sugjeron që për ata që diagnostikohen me një intolerancë të glutenit, ngrënia e sasive të tepërta të glutenit mund të shkaktojë dhimbje koke dhe migrene të forta për shkak të rritjes së inflamacionit në sistemin nervor.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *