7 shenjat që tregojnë se ju jeni një intelegjent më shumë se sa që e kuptoni

 

 Ju keni bërë të paktën një herë mësime muzikore

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

Studime të shumta tregojnë se të mësuarit për të luajtur një instrument muzikor ndihmon zhvillimin e fëmijërisë. Një nga këto studime pretendon se vetëm një muaj mësime muzikore mund të ndihmojnë fëmijët 4 vjeç për të përmirësuar ndjeshëm rezultatet e tyre të testimit dhe e bën studimin më të lehtë për ta. Pra, a keni luajtur violin kur ishe fëmijë? Ndoshta kjo është arsyeja që ju jeni kaq të mirë për të menduar gjërat deri sot!

Keni dashur të lexoni edhe si fëmijë

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

A keni kujtime kur lexoni duke shkuar në ditët tuaja më të hershme? Shanset janë që ju jeni shumë të zgjuar, veçanërisht nëse dashuria juaj për librat filloi kur ishit ende në pelena. Gjatë një kërkimi, u studiuan 2,000 palë binjakë dhe doli që ato foshnje që mësuan të lexojnë më parë shënuan  me notë më të lartë në teste më vonë në jetë. Autorët e studimit besojnë se leximi që në moshë të re përmirëson aftësitë verbale dhe jo-verbale të një personi.

 Ju jeni të majtakë

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

Ka disa të dhëna për të sugjeruar që ekziston një numër i madh i njerëzve të majtë midis kriminelëve. Ekspertët ende nuk kanë shpjeguar këtë fenomen. Nga ana tjetër, hulumtimi i fundit tregon se njerëzit e majtë janë të prirur të mendojnë “divergjent”  një mënyrë e të menduarit krijues që përdoret për të zgjidhur problemet dhe detyrat. Njerëzit me të majtën shpesh janë më shpikëse dhe dinë si të dalin më mirë nga situatat e vështira. A nuk është kjo një shenjë e intelektit të madh?

Shpesh shqetësoheni

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

Gjithnjë e më shumë studime dëshmojnë se njerëzit që shpesh shqetësohen për gjërat mund të jenë më inteligjentë se ata që  nuk e bëjnë.Mund të jetë rasti që kjo është rezultat i faktit se ata gjithmonë mendojnë për pasojat e mundshme të veprimeve të tyre dhe për këtë arsye përpiqen të sigurohen që gjithçka të dalë sa më mirë që të jetë e mundur.

Ju mund të jeni qesharak

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

Rezulton se sensi i humorit dhe inteligjenca e lartë janë të lidhura. Në një pjesë të hulumtimit, rreth 400 studentë morën një test inteligjence, pas së cilës duhej të mendonin për tituj zbavitës për skena nga karikaturat.

Ju përpiqeni për përsosmëri

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

Njerëzit që janë të zgjuar janë zakonisht perfeksionistë. Ata kurrë nuk janë vërtet të kënaqur me mënyrën se si janë gjërat. Nëse ata luajnë një sport, ata do të kalojnë kohë shtesë duke praktikuar për të qenë lojtari më i mirë në ekip. Jeta e tyre është një punë e vazhdueshme në zhvillim e sipër.

Shkrimi juaj është i çrregullt

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

Çrregullimi kreativ është një koncept që është themeluar shumë kohë më parë, madje ka edhe hulumtime që pretendojnë se shërben si një lloj “karburanti” për ata me një natyrë krijuese. Shkrimi i dorës i çrregullt është gjithashtu një nga shenjat e një personi krijues.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *