9 plazhe unike që janë të vlefshme për ti udhëtuar

 

“Glow In The Dark Beach”, Vaadhoo, Maldive

15 Unique Beaches That Are Worth Traveling To

15 Unique Beaches That Are Worth Traveling To

Ky plazh me siguri duket botëror. Pamja e qiellit, e ndezur nga qielli, në brigjet e këtij plazhi të Maldiveve është shkaktuar nga një fitoplankton bioluminantik. Individualisht, këto krijesa janë shumë të vogla për tu parë, por  nëse i mbledhim së bashku krijojnë një shfaqje madhështore të dritës.

 

 Plazhi“Glass”, California, USA

15 Unique Beaches That Are Worth Traveling To

Shumë vite më parë, banorët lokalë hodhën mbeturinat e tyre në këto ujëra. Qelqi që ne tani shohim në të gjithë bregun është prej materialeve të plehrave që janë larë përsëri në breg dhe që vazhdimisht janë grumbulluar nga uji.

 

Rëra e Gjelbër, Kourou, Guiana Franceze

15 Unique Beaches That Are Worth Traveling To

Ky plazh në Kourou, Guiana Franceze nuk është plazhi juaj tipik me rërë të verdhë ose të bardhë. Ajo që e bën mahnitëse këtë plazh është rëra jeshile në bregun e saj.

 

“Plazhi i fshehur”, Marieta, Meksikë

15 Unique Beaches That Are Worth Traveling To

I ndodhur në Islas Marietas është një nga mrekullitë më të shquara të Meksikës. Playa del Amor e cila përkthehet në plazhi i te dashurëve , e njohur më shumë si Plazhi i fshehur, fshihet brenda një shpelle me një çati të madhe të hapur që lejon  të hyjnë rrezet e diellit.

 

Plazhi me rërë rozë, Bahamas

15 Unique Beaches That Are Worth Traveling To

Nuk është për t’u habitur që  në muajtë e mjaltit “të dashuruarit”  grumbullohen në këto plazhe rozë në Bahamas.

Plazhi “Giants Causeway” , Irlandë

15 Unique Beaches That Are Worth Traveling To

Këto kolona interesante të formuara mbi 50 milion vjet më parë kur lavat e bazaltit që u ngritën në sipërfaqe filluan të plasariten gjatë procesit të ftohjes dhe ngurtësimit.

 

Plazhi “Shell”, Shark Bay, Australi

15 Unique Beaches That Are Worth Traveling To

Për shkak të kripës së lartë të ujit të detit, grabitqarët natyrorë të klithmës së gjelit nuk jetojnë në këtë zonë duke lejuar që popullsia e tyre të rritet pa kontroll.

Plazhi me ujë të nxehtë, Zelanda e Re

15 Unique Beaches That Are Worth Traveling To

Nëse vizitoni këtë plazh do të shihni vizitorë që gërmojnë vrima në rërë dhe pastaj zhyten. Uji që filtrohet përmes rërës është i nxehtë dhe ngushëllues.

 

Plazhi me rërë të kuqe, Rabida, Galapagos

15 Unique Beaches That Are Worth Traveling To

Ngjyra e kuqe e rërës në plazh është për shkak të oksidimit të depozitave të lavave të pasura me hekur. Por sido që të jetë arsyeja, kush kujdeset kur plazhi duket kaq mahnitës.

Cila nga këto plazhe keni vizituar apo që dëshironi të vizitoni së pari? Na tregoni në komentet më poshtë. Gjithashtu, nëse keni një fotografi të një plazhi unik që duhet të jetë në këtë listë, ndajeni atë me ne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *