6 raste kur ju nuk duhet të kërkoni falje,edhe po të doni

 

Pritjet e mëdha të njerëzve të tjerë

Në këtë rast, falja mund të jetë një përpjekje për të shmangur një konflikt të mundshëm që filloi sepse dikush priste fjalë ose veprime të tjera nga ju. Nëse kërkoni falje, mund të shmangni konfliktin, por do të jeni të dëshpëruar emocionalisht. Mos kërkimi i faljes është gjithashtu një mundësi dhe nuk është gjithmonë e keqe.

The Stress of Your Expectations vs. Reality

Në fakt, refuzimi për të kërkuar falje madje mund të përmirësojë vetëvlerësimin tuaj. Për shembull, kur dikush ju thotë, “Oh, unë shpresoja se do të bënit këtë”, nuk duhet të thoni që jeu vie “keq” dhe nuk keni pse të merrni ndonjë faj për dështimin për të përmbushur standardet e dikujt ose pritjet. Kjo është se si ju shmangni traumën emocionale.

 

 Duke mos ditur diçka

How to overcome the FONK (or the fear of not knowing). - Babyproof ...

Shumë shpesh njerëzit kërkojnë falje për mungesën e njohurive për të shmangur vështirësinë. Por të mos dish diçka është plotësisht normale dhe po të pranosh faktin që nuk di diçka. Njerëzit që nuk dinë diçka, nuk duken qesharakë, janë njerëzit që pretendojnë të dinë gjithçka që duket si kjo. Merrni një ditar dhe shkruani çdo rast kur thoni që jeni “Më fal”. Do të jeni shumë të befasuar se sa shpesh e përdorni këtë fjalë pa e vënë re madje.

 

 Duke thënë të vërtetën

Shpesh kërkojmë falje, edhe kur të qenit i drejtpërdrejtë është jashtëzakonisht i rëndësishëm. Ne duam ta tregojmë të gjithë të vërtetën ashtu siç është, por ndjehemi fajtorë për dëmtimin e njerëzve me të vërtetën, kështu që kërkojmë falje paraprakisht. Kërkojmë falje për të shmangur tensionin shoqëror para se të shfaqet.

How to Get People to Tell the Truth, According to Science

Por jo të gjithë kanë guxim për të thënë të vërtetën. Dhe nëse akoma ndiheni të pakëndshëm dhe ndjeni nevojën për të thënë, “Më falni, më është dashur ta them”, duhet të shpjegoni se po kërkoni falje nga simpatia dhe jo sepse keni bërë diçka të gabuar. Kjo është vërtet e rëndësishme për vetëvlerësimin tuaj.

 

Duke kërkuar ndihmë

Për shumë njerëz, kërkimi i faljes është i lidhur drejtpërdrejt me mirësjelljen, për këtë arsye fala “më fal” është bërë fillimi i çdo fjalie. Duket se nëse kërkojmë nga njerëzit diçka, duhet të fillojmë me një falje sepse po marrim kohën e tyre.

Why I won't tell someone who's suicidal to 'just ask for help ...

Sidoqoftë, nuk ka nevojë të kërkoni falje nëse keni nevojë për informacion. Herën tjetër që doni të filloni një kërkesë me “më fal”, provoni dhe zëvendësoni atë me “A mund të të lutem?”

E kaluara juaj

Why Is It Important To Get Rid Of The Past - Tech Unveiled

Kur dikush na kujton gabimet tona të së kaluarës, ne ndihemi përsëri fajtor. Ne fillojmë të ndihemi të bezdisshëm për gabimet e lashta që kemi bërë.

Pothuajse çdo person ka një moment që ata do të dëshironin të fshihen nga kujtimet e tyre nëse do të mundnin. Nuk ka asnjë pikë për të kërkuar falje për gjërat që ne nuk mund t’i ndryshojmë. Zgjidhja është e thjeshtë dhe e vështirë në të njëjtën kohë falni vetes dhe refleksi i faljes do të qëndrojë edhe në të kaluarën.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *