Si t’i ndihmoni njerëzit më të dashur që të kenë besim në veten e tyre?

 

 

Inkurajoni ata

5 Ways To Help Others Believe In Themselves

Fjalët e thjeshta të inkurajimit janë ndër gjërat më të lehta dhe më të efektshme që mund të bëjmë për t’i ndihmuar njerëzit e tjerë të besojnë në veten e tyre. Konsideroni kohët kur ne kemi qenë në ndjekje të një qëllimi, ose ndoshta thjesht duke kaluar mocionet e ditës tuaj. Si ndiheni kur dikush ju  jep një kompliment të papritur ose ju njeh një përpjekje që keni bërë?

 

Pranoje të mirën

Trusting Yourself: 6 Tips to Build It

Kur përpiqeni të inkurajoni dikë, inkurajoni ata të bëjnë gjëra të mira. Kur ju merrni kohën për të vërejtur veprat e tyre të mira, kjo i ndihmon ata të kuptojnë se janë në rrugën e duhur. Kjo do të ndërtojë besimin e tyre, duke i bërë ato më efektive dhe më produktive.

 

Sfidoni ata

Give Yourself A Break: Self-Care Can Save Your Life

Termi sfidë ka disa konotacione negative. Në kushtet e ndihmës së të tjerëve që të besojnë në veten e tyre, ne po i sfidojmë ata të jenë më të mirët që mund të jenë. Mund të jetë e vështirë në fillim, por është e vështirë të bëjmë gjëra të mëdha nëse nuk operojmë më së miri.

Filloni duke i  kujtuar atyre dëshirën e tyre për të sjellë më të mirën e tyre dhe të japin një sfidë. “Unë ju sfidoj të injoroni ditët e sotme dhe të vazhdoni me punën e vërtetë në dorë, të bëni punën, të bëni angazhimin, etj.”

 

Dëgjojini ata

Positive Self-Talk: Benefits and Techniques

 

Kur i dëgjojmë njerëzit përreth nesh, u themi atyre që kanë rëndësi dhe se idetë e tyre ia vlen t’i dëgjojnë. Gjithashtu, ne do të fillojmë të kuptojmë se çfarë ata vlerësojnë, cilat janë qëllimet e tyre, dhe do të dimë se si t’i motivojmë dhe frymëzojmë më mirë.

 

Të njohë mirë vendimmarrjen

5 Lessons Most People Learn Way Too Late in Life | Inc.com

Vendimmarrja është një gjë që ndodh gjatë gjithë ditës sonë. Ne marrim të gjitha llojet e vendimeve, ato të rëndësishme dhe ato sipërfaqësore, ato urgjente dhe ato afatgjata.

 

Marrja e kaq shumë vendimeve mund të çojë në lodhje të vendimeve. Kur arrijmë në këtë gjendje, është e vështirë të dimë nëse ne po marrim vendime të duhura apo thjesht i bëjmë ato për t’i bërë ato.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *